Μολδαβία: Παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμη 60 ημέρες

Το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ενέκρινε την Πέμπτη, με πλειοψηφία ψήφων, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο έδαφος της χώρας για άλλες 60 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 4 Φεβρουαρίου.

Το κοινοβούλιο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας ενέκρινε την Πέμπτη, με πλειοψηφία ψήφων, την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο έδαφος της χώρας για άλλες 60 ημέρες, αρχής γενομένης από τις 4 Φεβρουαρίου.

Την παράταση εισηγήθηκε η Επιτροπή Εξαιρετικών Καταστάσεων και η απόφαση ελήφθη με 60 ψήφους υπέρ και μία κατά  σε σύνολο 101 εδρών.

Το Μπλοκ Κομμουνιστών και Σοσιαλιστών αποχώρησε από την αίθουσα συνεδριάσεων πριν εξετάσει την παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, ενώ, πριν από τη συνεδρίαση, εκπρόσωποι του Κόμματος Σορ (συντηρητικό Ευρωσκεπτικιστικό πολιτικό κόμμα)  ανακοίνωσαν ότι θα μποϊκοτάρουν τη συνεδρίαση.

Η πρωθυπουργός Natalia Gavriliţă κυβέρνησης εξήγησε στους βουλευτές ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις αρχές να επέμβουν γρήγορα.

“Εύχομαι να μην αισθανθούμε ποτέ ότι βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν ο κόσμος δεν αισθάνεται την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σημαίνει ότι τα καταφέραμε. Η προσέγγισή μας ήταν η σωστή”, είπε.

Ακολούθησαν διαξιφισμοί ως προς τη χρησιμότητα του μέτρου μεταξύ των βουλευτών με τον ανεξάρτητο Gaik Vartanean να σχολιάζει πως με κάθε παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η πιθανότητα να επιστρέψει η Μολδαβία σε μια φυσιολογική κατάσταση, είναι ολοένα και λιγότερη .

«Πρέπει να καταλάβουμε το πλαίσιο της απόφασης, έχουμε πόλεμο στα σύνορα. (…) Πρέπει να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις. Να μπορούμε να παρέμβουμε όταν υπάρχει κρίση», είπε o βουλευτής Λίλιαν Καρπ από το κυβερνών Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης (PAS).
Την τελευταία φορά, τον Δεκέμβριο, το κοινοβούλιο του Κισινάου ψήφισε υπέρ της παράτασης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης κατά 60 ημέρες.

Πηγή: Newsmaker.md

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος