Μολδαβία: Ο Α. Μπλίνκεν θα διαβεβαιώσει την Πρόεδρο Μ.Σάντου για την υποστήριξη των ΗΠΑ στην ενταξιακή πορεία της Δημοκρατίας στην ΕΕ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει σήμεραΤετάρτη στο Κισινάου την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη Δημοκρατία της Μολδαβίας να σημειώσει πρόοδο όσον αφορά την ένταξή της στην ΕΕ και την ενεργειακή ασφάλεια, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Antony Blinken θα συναντηθεί με την Πρόεδρο Maia Sandu, τον πρωθυπουργό Dorin Recean και της αξιωματούχους. «Θα έχει την ευκαιρία να επισημάνει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Μολδαβία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, την εδραίωση της δημοκρατίας και την απειλή που συνιστά η παρέμβαση της Ρωσίας της εσωτερικές της διαδικασίες», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο Κισινάου μετά από εκείνη του Μαρτίου του 2022. Όταν η Ρωσία μόλις είχε ξεκινήσει την εισβολή της στην Ουκρανία, ο Αμερικανός αξιωματούχος βρισκόταν στο Κισινάου για δύο ημέρες. Ο Blinken συναντήθηκε με την Πρόεδρο Maia Sandu, την πρώην πρωθυπουργό Natalia Gavriliţa και τον τότε Υπουργό Εξωτερικών, Nicu Popescu.

Από το Κισινάου, ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Πράγα, όπου την Πέμπτη θα συμμετάσχει σε άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, οι οποίοι θα προετοιμάσουν τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούλιο στην Ουάσιγκτον.

Πηγή: News.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος