Μητροπολίτης Νουβίας στην ΕΡΤ: «Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα» – 15 άτομα εγκλωβισμένα στη Μητρόπολη

«Κινδυνεύεις ακόμη και να ανοίξεις την πόρτα», δήλωσε την Κυριακή του Πάσχα στο απογευματινό δελτίο του ΕΡΤ News ο Μητροπολίτης Νουβίας και παντός Σουδάν, Σάββας, ο οποίος βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη μέρα εγκλωβισμένος στη Μητρόπολη του Χαρτούμ με 15 άτομα τα οποία είχαν πάει το πρωί του Μ. Σαββάτου για τη Θεία Λειτουργία.

Τα άτομα που βρίσκονται εντός του κτιρίου είναι όλων των ηλικιών, Έλληνες ορθόδοξοι, Σουδανοί, Αιθίοπες καθώς και μια Ρωσίδα με το παιδί της, λέει ο κ. Σάββας ενημερώνοντας ότι εντός της Μητρόπολης υπάρχουν τα βασικά είδη για να περάσουν κάποιες μέρες, αλλά ότι το ρεύμα και το νερό είναι κομμένα, όπως και σε όλο το Σουδάν.

Ο κ. Σάββας αναφέρει ότι όλοι οι Έλληνες που ζουν στην περιοχή είναι καλά στην υγεία τους. Υπήρξε ένα περιστατικό όπου μια ρουκέτα χτύπησε το σπίτι ενός ζευγαριού, χωρίς όμως να υπάρξει τραυματισμός.

Απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία υγείας των 2 Ελλήνων τραυματιών, ο κ. Σάββας είπε ότι η κατάστασή τους είναι σταθερή και ότι δεν εμπνέει καμία ανησυχία, αλλά ότι οι γιατροί περιμένουν πότε θα μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους τα απαραίτητα υλικά για να κάνουν το χειρουργείο, καθώς τα καταστήματα που προμηθεύουν τα νοσοκομεία είναι κλειστά λόγω της έκρυθμης κατάστασης.

Όπως εκτιμά ο κ. Σάββας, η κατάσταση έχει ενταθεί και είναι χειρότερη από χτες, με καμία από τις δύο πλευρές να δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Το Σουδάν έχει βυθιστεί στη δίνη του εμφυλίου τις τελευταίες ώρες καθώς βίαιες συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και παραστρατιωτικών ομάδων μαίνονται για δεύτερο 24ωρο. Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 56 άμαχους νεκρούς και σχεδόν 600 τραυματίες ενώ εκτιμάται ότι δεκάδες είναι οι νεκροί μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών.  

Επείγουσα έκκληση να τερματιστεί η βία απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα. Σε έκτακτη σύνοδο προχωρά σήμερα ο Αραβικός Σύνδεσμος. 

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος