Μίσιγκαν: «Εξαγριώνουν» οι εικόνες του θανάσιμου πυροβολισμού 26χρονου από αστυνομικό

Η αστυνομία στην αμερικανική πολιτεία του Μίσιγκαν έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερα βίντεο από τη στιγμή που πατέρας δύο παιδιών με καταγωγή από το Κονγκό δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι και υπέκυψε.

Τα βίντεο, δείχνουν αστυνομικό να πυροβολεί θανάσιμα τον Πάτρικ Λιόγια, 26 ετών, κατά τη διάρκεια διακοπής κυκλοφορίας στο Γκραντ Ράπιντς στις 4 Απριλίου. Σοκ προκαλεί η εικόνα όπου, ο 26χρονος ήταν ακινητοποιημένος στο έδαφος ενώ ο αστυνομικός πάτησε τη σκανδάλη.

https://twitter.com/Reuters/status/1514551540517941252?s=20&t=3t1pvHBWqbHKaoRE47uROg

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν «μετά από δίλεπτη διαμάχη», είναι το μόνο που ανακοινώθηκε. Ο αστυνομικός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, φέρεται να σταμάτησε το όχημα του 26χρονου κρίνοντας ύποπτη την πινακίδα.

Ο Κυβερνήτης Γκρέτσεν Γουίτμερ είπε ότι η αστυνομία της Πολιτείας του Μίσιγκαν θα διεξαγάγει διαφανή, ανεξάρτητη έρευνα ενώ ο δικηγόρος της οικογένειας Λιόγια ζητά να κατονομαστεί και παυθεί από τα καθήκοντά του ο αστυνομικός για θανατηφόρα βία.

Το περιστατικό προκάλεσε διαδηλώσεις με το γνωστό σύνθημα #black lives matter στην πόλη,  ενώ τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ήδη παραλληρισμούς με την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος