Mισέλ Μπαρνιέ για Brexit: Δεν υπήρξε σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Μεγάλης Βρετανίας για τη μελλοντική τους σχέση δεν παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στον τελευταίο γύρο συνομιλιών αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής ο επικεφαλής της ΕΕ για τις διαπραγματεύσεις για το Brexit,  Μισέλ Μπαρνιέ.

«Εκείνοι που ήλπιζαν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα θα απογοητευτούν. Δυστυχώς, επίσης, είμαι ειλικρινά απογοητευμένος και ανησυχώ»,  τόνισε ο κ. Μπαρνιέ και συμπλήρωσε ότι «οι Βρετανοί διαπραγματευτές δεν έχουν δείξει πραγματική προθυμία να προχωρήσουν σε ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό παρά την ευελιξία που έχουμε δείξει τους τελευταίους μήνες».

Eπιπροσθέτως, ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο επεσήμανε ότι δεν καταλαβαίνει “γιατί γίνεται σπατάλη χρόνου”. Tαυτόχρονα, υπογράμμισε ότι “μπορεί ακόμη να υπάρξει συμφωνία παρότι έχει μείνει λίγος χρόνος” συμπληρώνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό «το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έρθει με ξεκάθαρες, εποικοδομητικές προτάσεις στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων» και κατέληξε ότι “ο χρόνος κυλά”. 

Ανταπόκριση της Ειρήνης Ζαρκαδούλα από τις Βρυξέλλες

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος