Μηνυτήρια αναφορά στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά Νετανιάχου από Τούρκους δικηγόρους

ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη: Γιάννης Μανδαλίδης

Τρεις δικηγόροι που πρόσκεινται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) της Τουρκίας κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να αποσταλεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ICC), κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι τρεις δικηγόροι Μετίν Κιουλούνκ (ο οποίος είναι και πρώην βουλευτής του ΑΚΡ), Μουτζαχίτ Μπιριντζί και Μπουράκ Μπεκίρογλου, αναφέρουν στην αίτηση που κατέθεσαν ότι Νετανιάχου σφαγιάζει όλους τους ανθρώπους που ζουν στη Γάζα αδιακρίτως αν είναι βρέφη, παιδιά, γυναίκες, άμαχοι, «προκειμένου να υλοποιήσει τον φαντασιακό χάρτη του σιωνιστικού οικοδομήματος».

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος αποτελεί το αντικείμενο της αίτησης μας, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει όπλα που απαγορεύονται από το διεθνές κεκτημένο κανόνες κατά τη διάπραξη των καταγγελλόμενων εγκλημάτων» σημειώνεται στο κείμενο της αίτησης.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Νετανιάχου και οι συνεργάτες του θα πρέπει να δικαστούν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στο πλαίσιο των διεθνών ποινικών κανόνων: «Αυτό είναι απαραίτητο για την εμπιστοσύνη της ανθρωπότητας στο Δίκαιο και για να αποτραπεί η αντίληψη περί ατιμωρησίας. Διαφορετικά, η σιωπή προς όλα αυτά τα γεγονότα θα υπονομεύσει την πίστη της ανθρωπότητας στο νόμο και θα ρίξει σκιά στην αμεροληψία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος