Μίνι ανασχηματισμός Μπόρις Τζόνσον

Σε μίνι ανασχηματισμό προχωρά ο Μπόρις Τζόνσον στη συνολικότερη προσπάθεια του να επανεκκινήσει την έδρα της κυβέρνησης  μετά τα κορονοπάρτι και να προωθήσει τις προτιμώμενες πολιτικές των Τόρις.

Πρώτη μετακίνηση είναι αυτή του βουλευτή Jacob Rees-Mogg ως Υπουργού Επικρατείας, με χαρτοφυλάκιο τις Ευκαιρίες που αναδύονται από το Brexit και την Κυβερνητική Αποτελεσματικότητα, ο οποίος θα συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Ο Rees-Mogg, δεινός Brexiteer υπήρξε θερμός υποστηρικτής του Τζόνσον στις πρόσφατες αποκαλύψεις για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στρίτ κατά την διάρκεια των λοκντάουν.

Άλλη μετακίνηση είναι αυτή του βουλευτή Mark Spencer που παίρνει τη θέση του Rees-Mogg ως Λόρδος Πρόεδρος και Αρχηγός της Βουλής των Κοινοτήτων με συμμετοχή επίσης στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης ο πρώην υπουργός για την Ευρώπη, Chris Heaton-Harris γίνεται ο νέος αρχηγός, υπεύθυνος για την πειθαρχία των Συντηρητικών βουλευτών.

Την θέση του παίρνει ο James Cleverly ως νέος υπουργός για την Ευρώπη στο Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης.

Ο κ. Κλέβερλι αφήνει τον ρόλο του ως υπουργός Επικρατείας για την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική. Ήταν και αυτός υποστηρικτής του Brexit στο δημοψήφισμα της ΕΕ του 2016 ενώ υπηρέτησε ως αντιπρόεδρος του Συντηρητικού Κόμματος από το 2018 έως το 2019.

Οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό έρχονται την ημέρα που η Ντάουνινγκ Στρίτ λίγο νωρίτερα είπε, ότι “ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία πρόθεση να ζητήσει συγγνώμη” (BBC) αφού ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο ηγέτης των Εργατικών, Sir Keir Starmer, απέτυχε να διώξει τον κατά συρροή παιδεραστή Jimmy Savile, όταν υπηρετούσε ως διευθυντής της Εισαγγελικής Αρχής.

Ανακοίνωση Εργατικών

 Η βουλευτής Angela Rayner, αναπληρώτρια αρχηγός των Εργατικών, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση αγνοεί μια κοινοβουλευτική συζήτηση για την κρίση κόστους ζωής των Συντηρητικών προκειμένου να πραγματοποιήσει έναν «μίνι ανασχηματισμό», είπε:

“Σήμερα, η σκιώδης κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος βρισκόταν στη Βουλή και πρότεινε μέτρα για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής φτώχειας που προκαλείται από την κρίση πληθωρισμού και η οποία δημιουργήθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ, και στηρίζοντας την ψυχική υγεία των παιδιών και των νέων μας – ζωτικά θέματα που επηρεάζουν τις οικογένειες σε όλη τη χώρα.

“Τι έκανε ο Μπόρις Τζόνσον; Ανακατεύει τις ξαπλώστρες όταν έχει ήδη χτυπήσει ένα παγόβουνο.

“Το Εργατικό Κόμμα είναι αφοσιωμένο στην ασφάλεια, την ευημερία και τον σεβασμό για όλους. Ο Μπόρις Τζόνσον προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει το δικό του δέρμα”.

Ανταπόκριση-Λονδίνο: Ευδοξία Λυμπέρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος