Μινεάπολη: Πανικός από πυροβολισμούς στο μεγαλύτερο αμερικανικό εμπορικό κέντρο (video)

Array

Πυρά προκάλεσαν πανικό χθες Πέμπτη στο Mall of America, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, που βρίσκεται στη Μινεάπολη, σύμφωνα με την αστυνομία. Το εμπορικό κέντρο τέθηκε υπό αποκλεισμό για περίπου δύο ώρες λόγω του «συμβάντος».

Βίντεο και φωτογραφίες που μεταφορτώθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν οικογένειες να τρέχουν στο γιγαντιαίο συγκρότημα, όπου λειτουργούν όχι λιγότερα από 500 καταστήματα. «Το Mall of America τελεί αυτή τη στιγμή υπό αποκλεισμό», ανέφερε μέσω Twitter η διεύθυνση του κέντρου, διαβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για «μεμονωμένο» περιστατικό σε κατάστημα που δεν κατονόμασε. «Παρακαλούμε μείνετε στο κοντινότερο ασφαλές σημείο ώσπου να αρθεί ο αποκλεισμός», πρόσθεσε απευθυνόμενη στους πελάτες.

Σε άλλο βίντεο στο Twitter εικονίζεται κάποιος να εισβάλει φωνάζοντας σε κατάστημα της εταιρείας αθλητικών ειδών Nike. Κατόπιν ακούγονται πυροβολισμοί. «Εργαζόμαστε για το συμβάν στο βορειοδυτικό τμήμα του Mall of America», ανέφερε μέσω Twitter η αστυνομία του Μπλούμινγκτον, νότιας συνοικίας της Μινεάπολης, στην πολιτεία Μινεσότα. «Πολυάριθμοι αστυνομικοί βρίσκονται επιτόπου», πρόσθεσε. Αργότερα, έκανε λόγο για έναρξη της διαδικασίας άρσης του αποκλεισμού, διευκρινίζοντας πως το κέντρο θα μείνει κλειστό την υπόλοιπη ημέρα.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας του Μπλούμινγκτον, Μπούκερ Χότζες, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι όλα ξεκίνησαν από έναν καυγά μεταξύ δύο ομάδων. «Αντί να φύγουν, αποφάσισαν να επιδείξουν παντελή έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή. Αποφάσισαν να ρίξουν πυρά σε ένα κατάστημα με κόσμο». Κανένας, πάντως, δεν έχει ακόμα συλληφθεί, ενώ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος