Μιμητής του Τραμπ που επέβαινε σε λιμουζίνα προκαλεί χάος έξω από τον Πύργο Τραμπ

Ένα άτομο ντυμένο Ντόναλντ Τραμπ που περνούσε με λιμουζίνα από τον Πύργο Τραμπ ξεγέλασε τους παρευρισκόμενους και τους έκανε να πιστέψουν ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κατευθυνόταν προς τη σύλληψή του νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα της εκδίκασης προκαλώντας χάος.

Μιμητής του Τραμπ που επέβαινε σε λιμουζίνα προκαλεί χάος έξω από τον Πύργο Τραμπ

Ο Τραμπ θα απολογηθεί https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/synelifthi-o-ntonalnt-tramp-perimenei-na-tou-apaggelthoun-katigories/ στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο, μετά την απαγγελία κατηγοριών από το σώμα ενόρκων σχετικά με τα χρήματα που κατέβαλε για να αποσιωπηθεί η πορνοστάρ Stormy Daniels.

Το κατηγορητήριο θα καταστήσει τον Τραμπ τον πρώτο πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες, όταν θα του απαγγελθούν κατηγορίες και θα του ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα στο δικαστήριο στο κέντρο του Μανχάταν.

Έξω από τον Πύργο Τραμπ, όπου διαμένει ο πρώην πρόεδρος, συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές και επικριτές εν αναμονή της απαγγελίας κατηγοριών στις 2.15 την Τρίτη.

Το κατηγορητήριο – το πρώτο εναντίον οποιουδήποτε πρώην προέδρου των ΗΠΑ – έγινε δεκτό με χαρά μεταξύ των πολιτικών εχθρών του Τραμπ και με αηδία μεταξύ πολλών Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι το θεωρούν ως μια μεροληπτική προσπάθεια δεξιών εισαγγελέων να τον εμποδίσουν να επιστρέψει στο αξίωμα.

Η υπόθεση έχει ενισχύσει την υποστήριξη μεταξύ των σκληροπυρηνικών δωρητών και οπαδών του στη Μασαχουσέτη και το Νιου Χάμσαϊρ ο Τραμπ προηγείται πλέον του κύριου αντιπάλου του Ron DeSantis .

Ο Τραμπ προηγείται τώρα και στις δύο πολιτείες. Στη Μασαχουσέτη, έχει προβάδισμα 24 μονάδων έναντι του DeSantis, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Boston Herald/Opinion Diagnostics. Στο Νιου Χαμσάιρ, το προβάδισμά του είναι στο 13%.

Από την περασμένη Πέμπτη που εκδόθηκε το κατηγορητήριο, η ομάδα του Τραμπ δήλωσε ότι συγκέντρωσε το ρεκόρ των 8 εκατομμυρίων δολαρίων σε δωρεές.

Ο Τραμπ απαίτησε χθες το βράδυ να παραδοθεί ο Alvin Bragg για «παράνομη διαρροή» λεπτομερειών του κατηγορητηρίου που περιλαμβάνει 34 κακουργήματα.

Ο Τραμπ δεν αναμένεται να χρειαστεί να ποζάρει για φωτογραφία, ούτε θα οδηγηθεί στο δικαστήριο με χειροπέδες. Θα ληφθούν, ωστόσο, τα δακτυλικά του αποτυπώματα.

Ενώ το πλήρες περιεχόμενο του κατηγορητηρίου παραμένει μυστήριο, λεπτομέρειες έχουν διαρρεύσει σιγά σιγά από τότε που το σώμα ενόρκων αποφάσισε να απαγγείλει κατηγορίες την περασμένη εβδομάδα.

Αναμένονται περίπου 34 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, αν και παραμένει ασαφές ποιες είναι αυτές.

Σε μια ανάρτηση στο Truth Social χθες το βράδυ, ο Τραμπ εξαγριώθηκε: «Ο εισαγγελέας Bragg μόλις διέρρευσε παράνομα τα 33 σημεία του κατηγορητηρίου.

Δεν υπάρχουν αλλαγές ή εκπλήξεις από αυτά που διέρρευσε πριν από μέρες απευθείας από το Μεγάλο Δικαστήριο.

Κανένα έγκλημα από τον Τραμπ. Τι χάλια. Ο Bragg πρέπει να παραιτηθεί. ΤΩΡΑ!

Οι δημοσιογράφοι άρχισαν να σχηματίζουν ουρά έξω από το δικαστήριο στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, 21 ώρες πριν από την ακρόαση.

Μέχρι τις 6 το πρωί υπήρχαν περισσότεροι από 120 στην ουρά, με δεκάδες τηλεοπτικές κάμερες στραμμένες προς το δικαστήριο και 20 δορυφορικά φορτηγά σταθμευμένα στους δρόμους.

Ο δικαστής Merchan απαγόρευσε την είσοδο των τηλεοπτικών συσκευών στην αίθουσα του δικαστηρίου μετά από αντιρρήσεις των δικηγόρων του Τραμπ, αλλά επέτρεψε την είσοδο φωτογράφων στο δικαστήριο.

Επιτράπηκε στους φωτογράφους να τραβήξουν και από τον διάδρομο που οδηγεί στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε επίσης η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στην αίθουσα του δικαστηρίου, αποφάσισε ο δικαστής, λέγοντας ότι όποιος συλληφθεί να χρησιμοποιεί τηλέφωνο ή φορητό υπολογιστή θα κατασχεθεί.

Η απόφαση ελήφθη αφού οι δικηγόροι του Τραμπ υποστήριξαν ότι δεν επιτρέπονται οι κάμερες στο δικαστήριο επειδή θα δημιουργούσαν μια «ατμόσφαιρα που μοιάζει με τσίρκο».

Ισχυρίστηκαν ότι θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για την ασφάλεια και ότι ήταν «ασυμβίβαστο με το τεκμήριο αθωότητας του προέδρου Τραμπ».

Ο Τραμπ, ο οποίος παραπέμφθηκε δύο φορές από την αμερικανική Βουλή αλλά δεν καταδικάστηκε ποτέ από την αμερικανική Γερουσία, θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος που θα αντιμετωπίσει ποινικές κατηγορίες.

Ο 45ος αρχηγός του έθνους θα συνοδεύεται από τον Πύργο Τραμπ στο δικαστήριο από τη Μυστική Υπηρεσία. Ο πρώην αστέρας του ριάλιτι τηλεόρασης έχει διαφημίσει αυτή την αφήγηση προς πολιτικό του όφελος, συγκεντρώνοντας εκατομμύρια δολάρια μετά την απαγγελία κατηγοριών με ισχυρισμούς περί «κυνηγιού μαγισσών».

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, ο Τραμπ αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος από τις αρχές, διότι οι κατηγορίες που τον βαρύνουν δεν απαιτούν τον καθορισμό εγγύησης.

Η έρευνα εξετάζει τις εξαψήφιες πληρωμές που έγιναν στην πορνοστάρ Stormy Daniels και στην πρώην μοντέλο του Playboy Karen McDougal. Και οι δύο λένε ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τον παντρεμένο Τραμπ χρόνια πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

Ο Τραμπ αρνείται ότι είχε σεξουαλικές επαφές με οποιαδήποτε από τις δύο γυναίκες και έχει αρνηθεί κάθε αδίκημα που αφορά τις πληρωμές.

Μια τυχόν καταδίκη δεν θα εμπόδιζε τον Τραμπ να θέσει υποψηφιότητα ή να κερδίσει την προεδρία το 2024.

Πηγή: dailymail.co.uk

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος