Μιλάνο: Το Μουσείο Hermitage ζητά την επιστροφή των έργων τέχνης που δάνεισε για εκθέσεις

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ώς άλλο αποτέλεσμα της κρίσης των σχέσεων μεταξύ της Ιταλίας και της Ρωσίας είναι η σημερινή αίτηση του Μουσείου Hermitage της Αγίας Πετρούπολης να ζητήσει την επιστροφή των έργων τέχνης της που δάνεισε για εκθέσεις στο Μιλάνο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, τα έργα δανείστηκαν για τις εκθέσεις ‘Grand Tour. Sogno d’Italia da Venezia a Pompei’ στο Βασιλικό Παλάτι και “Ο Tiziano και η μορφή της Βενετσιάνικης γυναίκας τον 16ο αιώνα” στις Gallerie d’Italia στο Μιλάνο. 

Ανάμεσα στα έργα που ζητήθηκε να επιστραφούν είναι και η ‘Νεαρή Γυναίκα με Φτερωτό Καπέλο’ του Tiziano, γνωστό έργο που εκτίθεται στην έκθεση Palazzo Reale.

Το Hermitage ζητά να της επιστραφούν τα έργα της έως το τέλος του μήνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος