Μιλάνο: Συνελήφθη 19χρονη για διεθνή τρομοκρατία – Διασύνδεση με την πρόσφατη σφαγή του ISIS στη Βιέννη

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής 

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στο Μιλάνο μια 19χρονη από το Κόσοβο με την κατηγορία της διεθνούς τρομοκρατίας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η νεαρή γυναίκα, ονόματι Bleona Tafallari, είχε στο κινητό της τουλάχιστον 7.000 αρχεία ήχου, βίντεο και φωτογραφίες που οδηγούν στο ISIS, από τις επιθέσεις των αδελφών Kouachi στο Charlie Hebdo μέχρι και τον αποκεφαλισμό του Γάλλου καθηγητή Samuel Paty στο Παρίσι, γεγονός το οποίο φαίνεται να γιόρτασε με τον σύζυγό της.

Ο σύζυγός της, Perparim Veliqi, ο οποίος ζει στη Γερμανία, συνδέεται με τα «Λιοντάρια των Βαλκανίων», ένα σαλαφιστικό “κύτταρο” του ISIS που σχετίζεται με την πρόσφατη σφαγή στη Βιέννη στις 2 Νοεμβρίου. Η σύλληψη της 19χρονης έγινε στην πολυεθνική περιοχή της via Padova του Μιλάνου.

Σημειωτέον, η Tafallari παρέμεινε για πάνω από ένα χρόνο κλεισμένη μέσα στο σπίτι της, με μοναδικές εξαιρέσεις ραντεβού για τον εμβολιασμό κι έναν περίπατο. Σύμφωνα με τον ανακριτή, η γυναίκα ακολουθούσε πιστά τις διαταγές του άνδρα της, ο οποίος της έλεγε να είναι πολύ προσεκτική με τα βήματά της.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, οι ερευνητές εξηγούν πως η γυναίκα είχε ουσιαστικά “απομονωθεί μόνιμα από τη Δυτική πραγματικότητα στην οποία ζούσε” ώστε να “μη μολυνθεί” από Δυτικούς “άπιστους”.

Η γυναίκα, την οποία ο εισαγγελέας του Μιλάνου χαρακτήρισε “πονηρή και χειριστική”, τους τελευταίους μήνες προσπάθησε ενεργά να προσηλυτίσει ακόμη και ανήλικα κορίτσια επανακυκλοφορώντας τα ανωτέρω βίντεο στα πλαίσια, όπως γράφει ο ανακριτής, “μιας διαδικασίας ισχυρής θρησκευτικής ριζοσπαστικοποίησης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος