Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν, ένας εκ των οποίων πέθανε, ύστερα από επίθεση 46χρονου Ιταλού με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο του Ασάγκο, έξω από το Μιλάνο.
Τέσσερις άνδρες, ηλικίας 28, 30, 40 και 80 ετών, φέρονται να βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας ταμίας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ροζάνο. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο Ισπανός ποδοσφαιριστής της Μόντσα, Πάμπλο Μαρί, μεταδίδουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Uomo accoltella 5 persone nel centro commerciale di Assago: tra i feriti Marì del Monza https://t.co/tMiX90VyCT
— La Gazzetta dello Sport (@Gazzetta_it) October 27, 2022
Δύο ηλικιωμένες γυναίκες φέρονται να βρίσκονται σε λιγότερο σοβαρή κατάσταση, ενώ ο Πάμπλο Μαρί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο νοσοκομείο Νιγκουάρντα και έχει τις αισθήσεις του.
Έχει δεχθεί επισκέψεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Μόντσα, Αντριάνο Γκαλιάνι και τον προπονητή Ραφαέλε Παλαντίνο.
Οι ιταλικές αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, υπογραμμίζοντας πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πήρε ένα μαχαίρι από ράφι σούπερ μάρκετ και στη συνέχεια τραυμάτισε πέντε πελάτες. Οι καραμπινιέροι τον συνέλαβαν και τον μετέφεραν στις φυλακές του Μιλάνου.
Ανταπόκριση – Ιταλία: Κρίστιαν Μαυρής
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, SkyNews
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος