Μία Ινδή, θύμα ομαδικού βιασμού, δήλωσε ότι έχει «παραλύσει» μετά την απελευθέρωση των ανδρών που της επιτέθηκαν

Array

Μια μουσουλμάνα Ινδή, θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια των διακοινοτικών συγκρούσεων το 2002 στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, δήλωσε ότι «παρέλυσε» όταν έμαθε ότι οι άνδρες που της επιτέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Μπιλκίς Μπανόν, που ήταν έγκυος όταν έπεσε θύμα βιασμού, έχασε επτά μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους και το τρίχρονο κοριτσάκι της, τα οποία δολοφονήθηκαν από μια ομάδα ινδουιστών το 2002 στο Γκουτζαράτ.

Ένδεκα άνδρες, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τα γεγονότα αυτά, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξέτισαν ποινή 14 ετών.

Σε ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη (17/08) από τον δικηγόρο της, η Μπανόν δήλωσε ότι «δεν έχει λόγια». «Νιώθω ακόμη ότι έχω παραλύσει», πρόσθεσε.

«Εμπιστευόμουν τους υψηλούς θεσμούς της χώρας μας. Εμπιστευόμουν το σύστημα και σιγά σιγά μάθαινα να ζω με το τραύμα μου», εξήγησε.

«Η απελευθέρωση αυτών των καταδικασμένων μου στέρησε την ηρεμία και κατέστρεψε την πίστη μου στη δικαιοσύνη. Η οδύνη και η κλονισμένη πίστη μου δεν επηρεάζουν μόνο εμένα αλλά κάθε γυναίκα που δίνει μάχη για να δικαιωθεί στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

Σήμερα οργανώθηκε στο Νέο Δελχί μικρή διαδήλωση κατά της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών.

Σύμφωνα με επίσημο απολογισμό, περίπου 1.000 άνθρωποι –κυρίως μουσουλμάνοι—σκοτώθηκαν από σφαίρες, χτυπήθηκαν ή τους έκαψαν στη διάρκεια αυτών των ταραχών το 2002, οι οποίες ξέσπασαν μετά τον θάνατο 59 ινδουιστών προσκυνητών σε φωτιά που σημειώθηκε σε τρένο, την ευθύνη για την οποία απέδωσαν λανθασμένα σε μουσουλμάνους.

Ο νυν πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, τότε πρωθυπουργός του κρατιδίου Γκουτζαράτ, γενέτειράς του, κατηγορείται ότι δεν έδρασε για να αποτρέψει τις ταραχές.

Οι αρχές του κρατιδίου, το οποίο εξακολουθεί να κυβερνάται από το εθνικιστικό ινδουιστικό κόμμα BJP του Μόντι, επέλεξε να συμπέσει η ανακοίνωση της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών με τους εορτασμούς για την 75η επέτειο από την ανεξαρτησία της Ινδίας.

«Η απελευθέρωση των 11 καταδικασμένων αποφασίστηκε αφού ελήφθησαν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως η διάρκεια της ισόβιας κάθειρξης στην Ινδία, που σε γενικές γραμμές είναι 14 χρόνια ή περισσότερο, η ηλικία, η συμπεριφορά των ατόμων κτλ», δήλωσε αξιωματούχος του κρατιδίου Ραζ Κούμαρ, όπως έγραψε η εφημερίδα Hindustan Times.

Η Ινδία έχει 1,4 δισεκατομμύριο κατοίκους, το 80% των οποίων είναι ινδουιστές και περίπου 200 εκατομμύρια μουσουλμάνοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος