Μια φάλαινα 10 μέτρων εντοπίστηκε στον Σηκουάνα

Ένα μήνα μετά τον θάνατο μιας άρρωστης φάλαινας όρκας στον Σηκουάνα, μια φάλαινα μήκους 10 μέτρων εντοπίστηκε σε αυτόν τον ποταμό κοντά στη Μάγχη, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. «Αυτό είναι άνευ προηγουμένου», είπε η DelphineElois, διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας Θηλαστικών GEC, αφού η ομάδα της επιβεβαίωσε αναφορές που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν απολύτως δυνατό για ένα τέτοιο ζώο να περιπλανηθεί στην περιοχή του γλυκού νερού της γέφυρας της Νορμανδίας κοντά στο Avre.

Η Eloa πρόσθεσε ότι παρόλο που οι  φάλαινες δεν είναι ασυνήθιστες στη Μάγχη, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα θηλαστικό του είδους έχει εντοπιστεί να κολυμπά στον Σηκουάνα. Εντοπίστηκε για πρώτη φορά από ναύτες σήμερα, ανακοίνωσε το γραφείο της νομαρχίας Saint-Maritime, προσθέτοντας ότι αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση με ερευνητές και κυβερνητικούς αξιωματούχους για να συζητηθεί το βίντεο του θηλαστικού, αναφέρει το Tanjug.

Η ομάδα επιβεβαίωσε ότι πιθανώς πρόκειται για ενήλικη φάλαινα που ανήκει στο αυλακωτό υποείδος, ότι έχει μήκος περίπου 10 μέτρα και ότι φαίνεται να είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Τον περασμένο μήνα, μια άρρωστη και μήκους τεσσάρων μέτρων αρσενική όρκα εντοπίστηκε στον Σηκουάνα, η οποία πέθανε αφού τα συνεργεία εμπειρογνωμόνων απέτυχαν να τον φέρουν πίσω στη Μάγχη και ο Eloa είπε σήμερα: «Πρέπει οπωσδήποτε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα συμβεί ξανά.”

Πηγή: Politika.rs

Επιμέλεια – μετάφραση Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος