Μεξικό: Πρώην κυβερνήτης που κατηγορείται για υπεξαίρεση εκδόθηκε από τις ΗΠΑ

Την έκδοση, την Πέμπτη, από τις ΗΠΑ, του πρώην κυβερνήτη πολιτείας του Μεξικού Σέσαρ Ντουάρτε, όπου κρατείτο για περίπου δύο χρόνια με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.

Ο Σέσαρ Ντουάρτε, κυβέρνησε την πολιτεία Τσιουάουα από το 2010 έως το 2016, ενώ συνελήφθη το 2020 από τις αμερικανικές διωκτικές αρχές στο Μαϊάμι.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι συμμετείχε σε κύκλωμα που, μεταξύ 2011 και 2014, υπεξαίρεσε κρατικά κεφάλαια συνολικού ύψους 96 εκατομμυρίων πέσος (περίπου 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων).

Η έκδοση του πρώην κυβερνήτη ήταν «αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας» μεταξύ του Μεξικού και των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές, ανήμερα της επιβολής κυρώσεων από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών σε βάρος έξι Μεξικανών που κατηγορούνται για συμμετοχή σε καρτέλ.

Στο μεταξύ, ο κυβερνήτης της πολιτείας Τσιουάουα, Μάρου Κάμπος, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter ότι «γιορτάζει» για αυτήν την απόφαση, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να συγχωρήσει ή να ξεχάσει όσα έκαναν οι προκάτοχοί της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος