Μεξικό: Νεκρός βρέθηκε ακόμη ένας αγνοούμενος δημοσιογράφος

Array

Νεκρός στην πολιτεία Σονόρα βρέθηκε ακόμη ένας ανεξάρτητος Μεξικανός δημοσιογράφος ο οποίος, είχε εξαφανιστεί την 9η Αυγούστου όπως ανακοίνωσε η εισαγγελία χθες Τρίτη, 16/8.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες, 62 ετών, ο δημιουργός της ειδησεογραφικής σελίδας στο Facebook υπό τον τίτλο «A qué le temes» («Τι φοβάσαι»), βρέθηκε νεκρός στην πόλη Σαν Λουίς Ρίο Κολοράδο, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις αρχές, η αιτία του θανάτου ήταν κρανιοεγκεφαλικός τραυματισμός με αμβλύ αντικείμενο. Δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο στην έρευνα που διενεργούν οι αρχές  για την υπόθεση.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF) ανέφερε ότι , ο Χουάν Άρχον Λόπες, για να τα βγάζει πέρα, εκτός από τη δημοσιογραφική του δουλειά εργαζόταν σε τοπικό εστιατόριο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν δολοφονηθεί 13 δημοσιογράφοι στο Μεξικό, σύμφωνα με στοιχεία της RSF, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο για όσους ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα.

Σε αυτό το στάδιο, ο Άρχον Λόπες δεν έχει συμπεριληφθεί στον απολογισμό, καθώς δεν είναι γνωστό το κίνητρο του φόνου του.

Η μεξικανική κυβέρνηση από την πλευρά της κάνει λόγο για δέκα δολοφονίες δημοσιογράφων μέσα στο 2022, εκτιμώντας πως κάποια από τα θύματα δεν σκοτώθηκαν εξαιτίας της δουλειάς τους, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

Ο Χουάν Άρχον Λόπες δημιούργησε τη σελίδα «Τι φοβάσαι» το 2020 και δημοσίευε σε αυτή διάφορες ειδήσεις, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων του αστυνομικού δελτίου. Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, τη 2η Αυγούστου, αναφέρονταν στην εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που είχαν κλαπεί από σπίτι και στην κατάσχεση ποσότητας ναρκωτικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος