Μεξικό: Ένοπλοι δολοφονούν 18 ανθρώπους σε κοινότητα μεταξύ αυτών και τον δήμαρχο

Array

Σφαγή 18 ανθρώπων απο ενόπλους στην κοινότητα στην Τοτολάπαν, στη μεξικανική πολιτεία Γκερέρο. Μεταξύ των θυμάτων και ο δήμαρχος. Άλλοι 2 τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια της εφόδου.

Την είδηση  ανακοίνωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Milenio η πολιτειακή εισαγγελέας Σάντρα Λους Βαλδοβίνος, χωρίς περισσότερες εξηγήσεις.

Η κοινότητα των 4.300 δέχθηκε την επίθεση μέρα μεσημέρι καθώς  ό νότιος τομέας του Μεξικού  μαστίζεται απο τη βία των  συμμοριών που επιδίδονται κυρίως στη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με μεξικανικά μέσα ενημέρωσης, τη σφαγή διέπραξαν μέλη συμμορίας που διακινεί ναρκωτικά στην πολιτεία Χαλίσκο, που έχουν συμμαχήσει με το καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο.

Νεκρός και ο πατέρας του δημάρχου που επίσης είχε διατελέσει δήμαρχος πριν απο μερικά χρόνια, σύμφωνα με αστυνομική πηγή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τουλάχιστον 94 δήμαρχοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000, σύμφωνα με την οργάνωση Etellekt.

Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος