Μετατροπή εκκλησίας στη Γαλλία σε κοινωνικές κατοικίες

Μια αλλαγή χρήσης στη Γαλλία ιδιαίτερα σπάνια: πρώην καθολικός ναός, που βεβηλώθηκε το 2018 και πουλήθηκε αφού είχε χάσει πολλούς πιστούς, μετατράπηκε σε δέκα κοινωνικές κατοικίες.

“Δεν τελούνταν εκεί παρά μερικές κηδείες τον χρόνο”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα της πρώην ενορίας, η οποία προσκλήθηκε στα εγκαίνια σήμερα, “χαρούμενη με το πώς αυτή μετατράπηκε, με τη ζωή που επιστρέφει”.

Η διαμόρφωση της πρώην εκκλησίας της Αγίας Θηρεσίας της Μπετονκούρ (στον νομό Ντου, στην ανατολική Γαλλία) με τον υπερυψωμένο κυρίως ναό της προσβάσιμο από μια εξωτερική μικρή σκάλα, υπαγόρευσε τη μεταμόρφωσή της.

“Ο μεγάλος κυρίως ναός στον όροφο επέτρεψε να διαμορφωθούν εκεί πέντε διπλοκατοικίες με μπαλκόνια. Το κάτω μέρος που βλέπει έξω έχει γίνει ισόγειο τεσσάρων διαμερισμάτων με βεράντα και έμενε το παρεκκλήσι, το οποίο είχε μέγεθος για να διαμορφωθεί εκεί ένα διαμέρισμα 2 δωματίων”, σύμφωνα με τη Néolia, κοινωνική επιχείρηση για την κατοικία.

Μετατροπή εκκλησίας στη Γαλλία σε κοινωνικές κατοικίες

Όσο για το καμπαναριό, στο εξής στεγάζει τον τεχνικό εξοπλισμό.

Η εκκλησία είχε κατασκευαστεί το 1953 σε μια εργατική συνοικία κοντά στο εργοστάσιο της Peugeot στην περιοχή Σοσό, στο πλαίσιο της μεγάλης άφιξης εργατών ως επί το πλείστον καθολικών πριν και μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μεταξύ των ενοίκων, το ζεύγος Μπενμαντί αντάλλαξε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων στο Néolia με ένα τεσσάρι 82 τ.μ. με βεράντα 50 τ.μ. “Ήμασταν καλά εκεί όπου ζούσαμε πριν, αλλά εδώ χάνουμε σε κύρος!”, εκτίμησε η Σοράγια Μπενμαντί, παρά το “ακριβότερο ενοίκιο, αλλά αυτό είναι κατανοητό”.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος