“Μεταρρυθμίσεις τώρα στην Ελλάδα” συμφωνούν Μέρκελ-Ραχόι ενώ ο Σόιμπλε ρίχνει νέο καρφί

Κοινή θέση σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα εξέφρασαν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Μέζεμπεργκ του Βερολίνου.

Για την κατάσταση στην Ελλάδα, έχουμε πολύ κοινή θέση,  ότι  είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις, όσο είναι απαραίτητη η αλληλεγγύη, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο κ. Ραχόι σημείωσε ότι το σημαντικό είναι η Ελλάδα να εφαρμόσει τώρα μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τον Ισπανό πρωθυπουργό, ο στόχος πρέπει να είναι η δημιουργία οικονομικής ανάπτυξης και θέσεων εργασίας.

Υπονοούμενα για την Ελλάδα άφησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος εξήρε την Ισπανία, χαρακτηρίζοντάς την  πρότυπο για την επιτυχία της μακροοικονομικής μεταρρυθμιστικής πολιτικής, η οποία οδήγησε τη Μαδρίτη και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης.

Οι εμπειρίες των προηγούμενων μηνών έδειξαν ότι τα πράγματα δεν «διευκολύνονται» όταν ζητεί κανείς την έγκριση του λαού για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις,  δήλωσε αναφερόμενος εμμέσως στην Ελλάδα.

Ξεπεράσαμε την ύφεση, αλλά όχι την κρίση, υπογράμμισε ο  Λουίς ντε Γκίντος, τονίζοντας ότι  εάν πρόκειται να λειτουργήσει η νομισματική ένωση ,θα πρέπει να βελτιωθεί η οικονομική διακυβέρνηση και τα μέσα δημοσιονομικού συντονισμού.

«Δεν ήταν ένας εύκολος δρόμος», τόνισε ο Σόιμπλε στη διάρκεια συζήτησης με θέμα «Το μέλλον της ευρωζώνης» στην οποία συμμετείχε και ο Ισπανός ομόλογός του  και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενός γερμανο-ισπανικού επιχειρηματικού συνεδρίου στο Βερολίνο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος