Μετανάστευση και γαλλική προεδρία η ατζέντα Καστέξ- Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Τον Γάλλο πρωθυπουργό, Ζαν Καστέξ υποδέχτηκε το πρωί, στο Μέγαρο της Μονκλόα, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. 

 Στην ατζέντα της επίσκεψης Καστέξ στη Μαδρίτη είναι η γαλλική προεδρία της ΕΕ και η ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης το θέμα που έχει δημιουργηθεί στα γαλλο-ισπανικά σύνορα στα Πυρηναία και ειδικότερα τις 17 εισόδους που ήταν στην αρχή του έτους και τώρα έχουν απομείνει 10 με απόφαση της Γαλλίας, που ενόχλησε την Ισπανία.

 «Νομίζω ότι η Ισπανία το καταλαβαίνει πολύ καλά», λέει ο Καστέξ στην εφημερίδα El País. «Ενεργούμε σύμφωνα με τους κανόνες: πρόκειται για ελέγχους των συνόρων και όχι για κλείσιμο. Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιούνται για λόγους ασφαλείας και επαναφέρονται στο πλαίσιο της καταπολέμησης των τρομοκρατικών επιθέσεων. Η καλύτερη παρακολούθηση των μεταναστευτικών ροών και, εάν είναι απαραίτητο, των τρομοκρατικών ροών, αποτελεί κοινό στόχο μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας».

Όταν ρωτήθηκε εάν αυτοί οι έλεγχοι κατέστησαν δυνατή τη σύλληψη τρομοκρατών, απαντά: «Θα επιτρέψω στον εαυτό μου να μην απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση για προφανείς λόγους εμπιστευτικότητας. Να ξέρετε, ωστόσο, ότι η αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ Γαλλίας και Ισπανίας είναι εξαιρετική».

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή, Μαδρίτη

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος