Η εταιρεία Skoda, η θυγατρική του ομίλου Volkswagen στην Τσεχία, ανακοίνωσε σήμερα ότι 1,2 εκατομμύρια οχήματά της είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό που παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές καυσαερίων.
Ο εκπρόσωπος της τσεχικής εταιρείας, Γιόζεφ Μπάλαζ, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πρόκειται για οχήματα που κυκλοφορούν σε όλον τον κόσμο και έχουν κατασκευαστεί στο παρελθόν. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι τα αυτοκίνητα που είναι εφοδιασμένα με τους “ύποπτους” κινητήρες, τους ΕΑ 189, είναι “απολύτως ασφαλή” για να κυκλοφορούν στους δρόμους.
Το υπουργείο Μεταφορών της Τσεχίας είχε ανακοινώσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα ανακαλέσει τα αυτοκίνητα αυτά προκειμένου να ελεγχθούν. Πρόκεται κυρίως για οχήματα ντίζελ που κατασκευάστηκαν από το 2009 μέχρι το 2013.
Νωρίτερα σήμερα και η εταιρεία Audi ανακοίνωσε ότι 2,1 εκατομμύρια οχήματά της είναι εφοδιασμένα με το λογισμικό αυτό που τοποθετούσε η Volkswagen.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος