Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, με τις ισραηλινές αρχές να κατηγορούν τρεις άνδρες ότι “άνοιξαν πυρ”.
Το παλαιστινιακό υπουργείο επεσήμανε ότι οι τρεις άνδρες σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Τζάμπα, μια μικρή πόλη νότια της Τζενίν.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Ιταμάρ Μπεν- Γκβιρ χαιρέτισε τις ενέργειες της αστυνομίας, η οποία “εξουδετέρωσε απαίσιους τρομοκράκτες που άνοιξαν πυρ εναντίον των υπερασπιστών μας”.
Από την πλευρά του ο Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο σε ανακοίνωσή του για «ειδεχθή δολοφονία».
Η επιχείρηση αυτή σημειώθηκε δύο ημέρες αφού οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων στη Τζενίν και σκότωσαν έξι Παλαιστίνιους, μέλη ένοπλων οργανώσεων, περιλαμβανομένου του μέλους της Χαμάς που φέρεται ότι είχε σκοτώσει δύο Εβραίους εποίκους στη Δυτική Όχθη στις 26 Φεβρουαρίου.
Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ένα 14χρονο αγόρι, που τραυματίστηκε την Τρίτη στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής του ισραηλινού στρατού, υπέκυψε στα τραύματά του.
Στο μεταξύ οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η κλιμακούμενη βία στη Δυτική Όχθη ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του Τελ Αβίβ και της Ουάσινγκτον από τις δραστηριότητες του Ιράν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, ένα μήνυμα το οποίο σκοπεύει να μεταφέρει στο Ισραήλ ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.
Ο Όστιν καθυστέρησε την άφιξή του στο Ισραήλ και η κυβέρνηση επέμεινε να αλλάξει η τοποθεσία των συναντήσεων που θα έχει, καθώς αναμένονται νέες κινητοποιήσεις κατά του σχεδίου της κυβέρνησης του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να μεταρρυθμίσει το δικαστικό σύστημα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος