ertnews.gr

Μεντβέντεφ: Τα τρόφιμα είναι το σιωπηλό και τρομερό μας όπλο

01/04 19:19
Μεντβέντεφ: Τα τρόφιμα είναι το σιωπηλό και τρομερό μας όπλο

“Τα ρωσικά τρόφιμα είναι ένα ήσυχο αλλά τρομακτικό όπλο για τη χώρα. Οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων υπερβαίνουν τις εξαγωγές πραγματικών όπλων”, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Έγραψε στο Telegram ότι η Ρωσία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παραγωγός σιτηρών, μαζί με την Ινδία και την Κίνα, και ότι τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας σιταριού.

«Η επισιτιστική επάρκεια πολλών χωρών εξαρτάται από τον εφοδιασμό μας. Αποδεικνύεται ότι η τροφή μας είναι το σιωπηλό μας όπλο. Ήσυχο αλλά τρομακτικό. Και αν δεν ξέρει ή ξεχνά κανείς, η εξαγωγή των αγροτικών μας προϊόντων υπερβαίνει την εξαγωγή πραγματικών όπλων – Πέρυσι ήταν πάνω από 37 δισεκατομμύρια δολάρια», είπε ο Μεντβέντεφ.

Επισήμανε ότι η Ρωσία θα προμηθεύει τρόφιμα μόνο σε φιλικές χώρες και η εγχώρια αγορά παραμένει προτεραιότητα.

Ο Μεντβέντεφ επίσης είπε ότι η Ρωσία δεν θα εμπορεύεται τρόφιμα με «εχθρικές χώρες» και ότι ο κατάλογος των απαγορευμένων προϊόντων, που εγκρίθηκε το 2014, θα μπορούσε να επεκταθεί.

Η Μόσχα αποκάλεσε «εχθρικές χώρες» εκείνες οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία για τη στρατιωτική της επέμβαση στην Ουκρανία.

Πηγή: «Η Βραδινή» των Σκοπίων 1.4.2022

Επιμέλεια και μετάφραση: Ντάνιελ Στάνκοβιτς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version