Μεντβέντεφ: Πιθανός σχηματισμός νέας στρατιωτικής συμμαχίας, από «χώρες εκνευρισμένες» από τους Δυτικούς

«Η συνάντηση στο Ramstein και η προμήθεια βαρέων όπλων στο Κίεβο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι οι εχθροί μας θα συνεχίσουν επ’ αόριστον τις προσπάθειές τους να μας σπάσουν ή ακόμα και να μας καταστρέψουν. Και έχουν αρκετά όπλα για αυτό. Θα μπορούσαν επίσης να αρχίσουν να παράγουν νέα (όπλα), αν χρειαστεί», έγραψε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφστο «Telegram». 

Ανέφερε επίσης ότι σε περίπτωση παρατεταμένης σύγκρουσης, κάποια στιγμή θα μπορούσε να σχηματιστεί μια νέα στρατιωτική συμμαχία, η οποία θα αποτελείται από «χώρες εκνευρισμένες από τους Αμερικανούς και τους συμμάχους τους». 

«Ο κόσμος θα είναι ένα πιο σταθερό μέρος όταν οι ΗΠΑ εγκαταλείψουν την Ευρώπη και τους εναπομείναντες δύστυχους Ουκρανούς, αν δεν είναι πολύ αργά», έγραψε ο Μεντβέντεφ. 

Υπουργοί Άμυνας από 50 χώρες συναντήθηκαν την Παρασκευή στη βάση Ramstein στη Γερμανία για να συζητήσουν για περαιτέρω βοήθεια στο Κίεβο. 

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους δήλωσε ότι δεν έχει επιτευχθεί συναίνεση για την αποστολή τανκς Leopard στην Ουκρανία, αλλά δεν απέκλεισε ότι μια τέτοια απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί τις επόμενες ημέρες. 

Μετάφραση – επιμέλεια: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς    

Πηγή: Politika.rs

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος