Μελβούρνη: Tελεσίγραφο εμβολιασμού στους οικοδόμους μετά την νέα επεισοδιακή διαδήλωση (video)

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος

Η παύση στις οικοδομικές δραστηριότητες ήρθε σε συνέχεια χθεσινής διαδήλωσης κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όπου προκλήθηκαν επεισόδια. Η πολιτεία απαιτεί από όλους τους εργαζομένους στον κατασκευαστικό κλάδο να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου έως το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Η ομάδα δημόσιας υγείας δεν είχε άλλη επιλογή παρά να προχωρήσει σε αναστολή των δραστηριοτήτων και να συνεχίσει να συνεργάζεται με τον κλάδο τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αυξηθεί η συμμόρφωση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας της πολιτείας Μάρτιν Φόλεϊ σε δημοσιογράφους.

Το αναγκαστικό κλείσιμο των εργοταξίων θα επιτείνει τις οικονομικές δυσκολίες της Αυστραλίας, με ορισμένους οικονομολόγους να προβλέπουν ότι τα παρατεταμένα lockdowns μπορεί να οδηγήσουν την οικονομία των 2 τρισεκ. δολαρίων Αυστραλίας (1,45 τρισεκ. δολαρίων ΗΠΑ) σε μια δεύτερη ύφεση.

Η Αυστραλία έχει επιβάλει lockdown στις μεγαλύτερες πόλεις του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης καθώς και στην πρωτεύουσα Καμπέρα, προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την έξαρση του ιδιαιτέρως μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα.

Ωστόσο οι αυστηροί περιορισμοί έχουν οδηγήσει σε πορείες κατά του lockdown με την αστυνομία να συλλαμβάνει εκατοντάδες άτομα και στις δύο πόλεις το σαββατοκύριακο.

Τηλεοπτικοί σταθμοί και μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν εικόνες με διαδηλωτές να περπατούν στους δρόμους, ανάβοντας φωτοβολίδες και τραγουδώντας συνθήματα και να επιτίθενται σε περιπολικά της αστυνομίας, περικυκλωμένοι από αστυνομικούς και δυνάμεις των ομάδων αντιμετώπισης ταραχών που έκαναν χρήση και όπλων με σφαίρες από καουτσούκ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος