Μελόνι: «Ναι, πήρα την κόρη μου στην σύνοδο G20 στο Μπαλί – Όμως δεν σας αφορά πώς τη μεγαλώνω»

Array

Απάντησε σε όσους την κατέκριναν για την απόφασή της να πάρει μαζί της, στη σύνοδο της G20 του Μπαλί της Ινδονησίας και την 6χρονη κόρη της, Τζινέβρα, η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, με ανάρτησή της στο Facebook.

Μέρος των ιταλικών ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση, εκφράζοντας αμφιβολίες σχετικά με το αν ήταν η πιο κατάλληλη, λαμβάνοντας υπόψη το φορτωμένο πρόγραμμα της Μελόνι στη σύνοδο.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θέλησε να υπογραμμίσει μέσω διαδικτύου:

«Ενώ επιστρέφω στην Ιταλία μετά από δυο ημέρες αδιάκοπης δουλειάς, για να εκπροσωπήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Ιταλία στην G20 του Μπάλι, διαπιστώνω ότι προέκυψε μια απίστευτη συζήτηση σχετικά με το αν ήταν σωστό ή όχι το ότι πήρα μαζί μου την κόρη μου, σε τετραήμερο ταξίδι.

Η ερώτηση που θέλω να απευθύνω στους εμπνευστές αυτής της συζήτησης είναι: θεωρείτε, δηλαδή, ότι σας αφορά, ως θέμα, το πώς θα πρέπει να μεγαλώσω την κόρη μου; Διότι θα σας πληροφορήσω κάτι: δεν σας αφορά. Έχω το δικαίωμα να ανταπεξέρχομαι στις μητρικές μου υποχρεώσεις όπως νομίζω και έχω δικαίωμα να κάνω ό,τι μπορώ για το έθνος αυτό χωρίς, όμως, να στερήσω από την Τζινέβρα την μητέρα της. Ελπίζω η απάντηση αυτή να είναι αρκετή για να σας κάνει να ασχοληθείτε με πιο σημαντικά θέματα, τα οποία να άπτονται, κάπως, της αρμοδιότητάς σας».

Πάντως, την Μελόνι υποστήριξε και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και νυν αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος, το 2019, είχε πάρει μαζί του τον 11χρονο γιο του, Νικολό, στη σύνοδο της G20 στην Ιαπωνία.

«Αμφισβητώ την πρωθυπουργό για τις επιλογές της που αφορούν τους λογαριασμούς της ενέργειας, την εξωτερική πολιτική, τους φοροφυγάδες και την στήριξη των ασθενέστερων πολιτών.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο θέμα, όμως, τάσσομαι στο πλευρό της, χωρίς κανένα δισταγμό», έγραψε στο Facebook o Τζουζέπε Κόντε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος