Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι συναντήθηκε σήμερα στην Βαρσοβία με τον Πολωνό ομόλογό της, Ματέους Μοραβιέτσκι.
Η Τζόρτζια Μελόνι μεταξύ άλλων δήλωσε πως ο μόνος στόχος ενόψει των ευρωεκλογών του 2024 είναι η ενίσχυση της οικογένειας των Ευρωπαίων συντηρητικών και μεταρρυθμιστών αλλά και πως πρέπει να δουλέψουν για να ενισχύσουν την οικογένειά τους. «Οι προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας είναι θεμελιώδεις», πρόσθεσε.
Σχετικά με το μεταναστευτικό και έπειτα από το «όχι» της Βαρσοβίας στην ευρωπαϊκή συμφωνία της περασμένης εβδομάδας, η Μελόνι είπε: «Σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο, κατανοώ τη θέση της Πολωνίας, αναλαμβάνουν το βάρος των Ουκρανών προσφύγων και υπερασπίζονται τα εθνικά τους συμφέροντα.
Αλλά και εμείς σκεφτόμαστε με τον ίδιο τρόπο σε αυτό το θέμα: Το πρόβλημα λύνεται με τη διακοπή της παράνομης μετανάστευσης, διότι όσο συζητάμε πώς θα τους διαχειριστούμε όταν φτάνουν στο έδαφός μας, δεν θα υπάρξει συμφωνία, διότι πρόκειται για διαφορετικά συμφέροντα».
Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος