Μεξικό: Σε μυστικούς τάφους εντοπίστηκαν 26 πτώματα

Περισσότερα από 26 πτώματα βρέθηκαν σε μυστικούς ομαδικούς τάφους στο Μεξικό, στον δήμο Τεκομάν, στην πολιτεία Κολίμα (δυτικά), ανακοίνωσαν  οι τοπικές αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί δέκα μυστικοί τάφοι και τα λείψανα 26 ανθρώπων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται. Τα λείψανα βρέθηκαν με τη βοήθεια UAVs και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στο Σέρο ντε Ορτέγα, στον δήμο της Τεκομάν, όπου είχαν ήδη εντοπιστεί αρκετοί μυστικοί ομαδικοί τάφοι από το 2018.

Η πολιτεία Κολίμα, στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, είναι τομέας-κλειδί των οδών διακίνησης ναρκωτικών: τα λιμάνια της χρησιμοποιούνται από διακινητές ουσιών όπως ιδίως η φαιντανύλη, συνθετικό οπιοειδές πενήντα φορές ισχυρότερο από την ηρωίνη.

Το 2022, οι αρχές του Μεξικού εντόπισαν 301 πτώματα σε 41 μυστικούς ομαδικούς τάφους, έναντι 544 το 2020. Εκείνη την χρονιά είχε καταγραφεί τραγικό ρεκόρ.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί πάνω από 340.000 φόνοι και έχουν καταγραφεί 100.000 εξαφανίσεις, υποθέσεις που αποδίδονται κατά την πλειονότητά τους σε συμμορίες κακοποιών, αφότου οι αρχές εξαπέλυσαν τον λεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών» τον Δεκέμβριο του 2006,

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος