Μεξικό: Η υποψήφια της αριστεράς καταγγέλλει δημοσιοποίηση του τηλεφώνου της

To φαβορί για την προεδρία του Μεξικού, Claudia Sheinbaum, δήλωσε το Σάββατο ότι λαμβάνει κλήσεις και μηνύματα γεμάτα μίσος μετά την αποκάλυψη του αριθμού τηλεφώνου της στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτή τη στιγμή, λαμβάνω συνεχώς κλήσεις και μηνύματα μίσους επειδή κάποιος δημοσίευσε τον αριθμό του κινητού μου τηλεφώνου στα κοινωνικά δίκτυα», κατήγγειλε στο κοινωνικό δίκτυο X η Claudia Sheinbaum, υποψήφια του αριστερού κόμματος στις προεδρικές εκλογές της 2ας Ιουνίου.

«Είναι προφανές τι θέλουν να κάνουν, για άλλη μια φορά οι επιθέσεις τους είναι τόσο συνηθισμένες όσο και αβλαβείς», πρόσθεσε, δηλώνοντας ότι πρόκειται να αλλάξει τον αριθμό τηλεφώνου της.

Το νέο περιστατικό έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Μεξικανός πρόεδρος διάβασε σε συνέντευξη Τύπου τον αριθμό τηλεφώνου μιας δημοσιογράφου, συντάκτρια μιας έρευνας για υποτιθέμενους δεσμούς του προεδρικού περιβάλλοντος με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Νωρίτερα, ο José Ramon Lopez Beltran, ένας από τους γιους του προέδρου, είχε επίσης καταγγείλει τη διαρροή του προσωπικού του αριθμού στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο.

Κατά την περιοδεία του στην πολιτεία Sinaloa (βορειοδυτικά), ο Πρόεδρος Andrés Manuel Lopez Obrador περιέγραψε την αποκάλυψη των συντεταγμένων του γιου του ως “ντροπιαστική” και κατηγόρησε τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι βρίσκονται πίσω από αυτό.

Μια μεξικανική υπηρεσία προστασίας δεδομένων έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστώσει εάν η αποκάλυψη του αριθμού συνιστά «παραβίαση» της μεξικανικής νομοθεσίας σε αυτόν τον τομέα.

Σύμφωνα με την έρευνα των New York Times, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη στα αγγλικά και τα ισπανικά, οι έρευνες από Αμερικανούς αξιωματούχους επέτρεψαν την ανακάλυψη «πιθανών δεσμών μεταξύ ισχυρών χειριστών καρτέλ και αξιωματούχων και συμβούλων» του προέδρου.

Η πρώην δήμαρχος της πρωτεύουσας του Μεξικού, Claudia Sheinbaum θα έχει ως αντιπάλους στις εκλογές τον Xochitl Galvez, υποψήφιο συνασπισμού τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, και τον Jorge Álvarez Máynez, από το κόμμα Movimiento Ciudadano (κεντροαριστερά).

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος