Μεξικό: 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες βρέθηκαν μέσα σε μια εγκαταλελειμμένη νταλίκα

Εκτός από τους 103 ανηλίκους, 212 ενήλικες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τον Ισημερινό, μαζί με 28 μέλη των οικογενειών τους από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκαν στο ρυμουλκούμενο

Περισσότεροι από 100 ασυνόδευτοι ανήλικοι, οι περισσότεροι από τους οποίους από τη Γουατεμάλα, βρέθηκαν μέσα στο ρυμουλκούμενο μιας εγκαταλελειμένης νταλίκας στην πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, ανακοίνωσε σήμερα (06.03.2023) η αρχή μετανάστευσης του Μεξικού.

Εκτός από τους 103 ανηλίκους, 212 ενήλικες από τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και τον Ισημερινό, μαζί με 28 μέλη των οικογενειών τους από τη Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, βρέθηκαν στο ρυμουλκούμενο, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Μετανάστευσης.

Η νταλίκα βρισκόταν σε μια διαδρομή που χρησιμοποιείται συχνά από λαθρέμπορους για να μεταφέρουν ανθρώπους από το νοτιοανατολικό Μεξικό στα σύνορα με τις ΗΠΑ.

Οι μετανάστες ήταν καλά στην υγεία τους και δεν ήταν σαφές γιατί ο οδηγός τράπηκε σε φυγή, δήλωσαν οι αρχές.

Μετανάστες έχουν βρεθεί νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένα εμπορευματοκιβώτια στο παρελθόν. Όμως οι μετανάστες που βρέθηκαν την Κυριακή ήταν σώοι και οι συνθήκες στο εμπορευματοκιβώτιο καταδεικνύουν την αυξανόμενη πολυπλοκότητα των διακινητών μεταναστών.

Το ρυμουλκούμενο είχε ανεμιστήρες και θυρίδες εξαερισμού κομμένες στην οροφή και οι μετανάστες φορούσαν βραχιόλια με χρωματική κωδικοποίηση, προφανώς για να τους αναγνωρίζουν ως πελάτες των διακινητών.

Οι περισσότεροι ασυνόδευτοι ανήλικοι ήταν από τη Γουατεμάλα. Οι μετανάστες που καταφέρνουν να φτάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες συχνά πληρώνουν τους διακινητές για να φέρουν τα παιδιά τους στη συνέχεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος