Μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν στη νότια Ρωσία

Περισσότεροι από δέκα χιλιάδες στρατιώτες και αξιωματικοί μηχανοκίνητων τεθωρακισμένων και σχηματισμών αρμάτων μάχης συμμετέχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις που ξεκίνησαν στη νότια Ρωσία.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας:  “Στο πεδίο, περίπου το ένα τρίτο όλων των σχηματισμών και στρατιωτικών μονάδων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας θα ξεκινήσει τη χειμερινή περίοδο άσκηση για το νέο ακαδημαϊκό έτος”.

Οι ελιγμοί βασίζονται σε ένα αρθρωτό σύστημα. Ως μέρος του πρώτου από αυτά, σχεδιάζεται να εκπονηθούν κοινές δράσεις διμοιριών και πληρωμάτων μάχης. Για τις υπόλοιπες μονάδες, οι ασκήσεις θα ξεκινήσουν στα σημεία μόνιμης ανάπτυξης ,σε αίθουσες διδασκαλίας και στη γραμμή εντολών εκπαίδευσης και βάσης υλικού, ως μέρος της δεύτερης και τρίτης εκπαιδευτικής ενότητας.

Προκειμένου να φιλοξενήσει το προσωπικό στα πεδία εκπαίδευσης, έχουν αναπτυχθεί αυτόνομα στρατόπεδα πεδίου APL-500. Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την ανακοίνωση το 2022  περισσότερες από 20 χιλιάδες στρατιωτικές ασκήσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί.

Πρόσφατα, δυτικά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν άρθρα σχετικά με τις προετοιμασίες της Μόσχας για «επίθεση» στο Κίεβο. Ο Διευθυντής της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, Σεργκέι Ναρίσκιν, δήλωσε ότι δεν σχεδιάστηκε εισβολή στο γειτονικό κράτος. Μάλιστα, χαρακτήρισε τέτοιου είδους αναφορές ως κακόβουλη προπαγάνδα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με τον γραμματέα Τύπου του προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, η Ρωσία δεν έχει επιθετικές προθέσεις και κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί για τη μετακίνηση στρατευμάτων στην επικράτειά της.

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας, Μόσχα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος