Μεγάλη Βρετανία: Ζητούν να αφαιρεθεί ο τίτλος του Σερ από τον Τόνι Μπλέρ

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι στη Βρετανία, ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανακαλέσει τον τίτλο του ιππότη που απονεμήθηκε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, αναφέρει ο Guardian.

Η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ Β’, διακήρυξε τον Μπλερ, πρώην ηγέτη των Εργατικών, ως συνοδό -ιππότη του Τάγματος των Noble Garter, (Τάγματος της πιο Ευγενούς Καλτσοδέτας), του παλαιότερου και υψηλότερου ιπποτικού τίτλου της Βρετανίας.

Ωστόσο, μια τέτοια απόφαση επικρίθηκε από το βρετανικό κοινό, επειδή ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων πιστεύει ότι ο Μπλερ δεν αξίζει αυτή την τιμή, και ορισμένοι τον αποκαλούν εγκληματία πολέμου λόγω της απόφασης να φέρει τη Μεγάλη Βρετανία στον πόλεμο στο Ιράκ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ένα ψήφισμα ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες στον ιστότοπο “Change.org”, που στοχεύει να στερήσει από τον πρώην ηγέτη του Εργατικού Κόμματος αυτόν τον τίτλο, αναφέρει το Tanjug.

Το ψήφισμα – αίτημα στο Change.org ξεκίνησε από τον Άνγκους Σκοτ, ο οποίος έγραψε σε αυτόν τον ιστότοπο ότι ο Τόνι Μπλερ «προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στο Σύνταγμα του Ηνωμένου Βασιλείου και στον ίδιο τον ιστό της εθνικής κοινωνίας».

«Είναι προσωπικά υπεύθυνος για τους θανάτους αμέτρητων αθώων πολιτών και στρατιωτών σε διάφορες συγκρούσεις. Αυτός είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο θα πρέπει να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου», είπε ο Σκοτ.

Σύμφωνα με τον «Guardian», η αναφορά, ως αίτημα – ψήφισμα δεν δημιουργήθηκε στον ιστότοπο της Βουλής, όπου τα ψηφίσματα έχουν νομικό καθεστώς.

Ψηφίσματα –  αιτήματα που υπογράφονται από 10.000 άτομα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου πρέπει να απαντηθούν από την κυβέρνηση και εκείνες που υπογράφονται από περισσότερα από 100.000 άτομα εξετάζονται για συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Επιμέλεια: Γιελένα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος