Μεγάλη Βρετανία: Πυρά δέχεται ο Μπορις Τζονσον

Με τους βρετανούς να πίνουν μπυρες και να εργάζονται στους υπολογιστές τους στις παμπς, η εφημερίδα Sun, στο πρωτοσέλιδο της με τίτλο “WFP”, δηλαδή «working form pub», αναφέρεται στους τρόπους για να «ξεπεράσουμε τους νέους κανόνες Covid-19», καθως από την Δευτέρα επανέρχεται στην Βρετανία το μέτρο της τηλεργασίας.

Η διαφαινόμενη απειλή για ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς, έρχεται εν μέσω οργής για την απόφαση του Τζόνσον, να επιβάλει μέτρα του Σχεδίου Β , την ίδια ώρα που προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του σκανδάλου του χριστουγεννιάτικου πάρτι της Ντάουνινγκ Στρίτ. Τουλάχιστον 50 Τόρις, έχουν εκφράσει δημόσια ανησυχίες, με αφορμή την ψήφιση των μέτρων την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τη MailOnline, θα είναι η μεγαλύτερη ανταρσία μέχρι τώρα, με τουλάχιστον 60 να αναμένεται να καταψηφίσουν το «κυβερνητικό μαστίγιο».

Τα σχέδια πολλών επιχειρήσεων, ανατρέπονται από τον αντίκτυπο των τρεχόντων μέτρων , σχολιάζει ο βρετανικός τύπος, ενώ συζητείται ήδη το Σχέδιο Γ’, για την αντιμετώπιση της απειλής του Όμικρον .

Ο πρωθυπουργός δέχεται πιέσεις και τα πυρά των Τόρις, όχι μόνο για τις κρυφές συγκεντρώσεις τον περασμένο χειμώνα, αλλά σύμφωνα με την Daily Telegraph, και για το γεγονός οτι έδωσε παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την ανακαίνιση του διαμερίσματός του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Χθες, η Εκλογική Επιτροπή επέβαλε στους Συντηρητικούς πρόστιμο σχεδόν 18.000 λιρών για παραβίαση των κανόνων σχετικά με την αναφορά δωρεών.

Η εφημερίδα Guardian, επισημαίνει ότι εάν ο Λόρδος Geidt ο οποιος ερεύνησε τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτήθηκε η ανακαίνιση , παραπλανήθηκε στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός αντιμετωπίζει «πιθανή αναστολή από τη Βουλή των Κοινοτήτων». Το No 10 αρνείται οποιαδήποτε ασυνέπεια στα στοιχεία που παρουσιάζονται, αλλά η Daily Mirror, δεν πείθεται, συνοψίζοντας την ιστορία με τον τίτλο: “Another Day…Another Lie”.

Αναπόφευκτα, η εικόνα αυτή έχει επηρεάσει την κοινή γνώμη, με τη δημοσκόπηση του YouGov για τους Times, που δείχνει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων έχουν τώρα αμφιβολίες για την ακεραιότητα του κ. Τζόνσον με το 63% να δηλώνει ότι πρέπει να παραιτηθεί. Η εφημερίδα αναφέρει ότι αντιμετωπίζει μάχες «σε πολλά μέτωπα», με έως και 100 βουλευτές των Τόρις να αναμένεται να καταψηφίσουν τα σχέδιά του για διαβατήρια εμβολίου Covid-19 στην Αγγλία την επόμενη εβδομάδα ενώ το Metro, σχολιάζει ότι η μόνη ανάπαυλα για τον πρωθυπουργό χθες ήρθε χάρη στη σύζυγό του, Κάρι , που γέννησε το δεύτερο παιδί τους.

Ανταπόκριση: Αναστασία Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος