Βρετανία: Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Τζόνσον – Σήμερα οι αποφάσεις για νέα μέτρα

Σήμερα θα αποφασίσει, ο Μπόρις Τζόνσον, αν θα προχωρήσει σε επιπλέον σκληρούς  περιορισμούς, που θα επιβληθούν  άμεσα πριν από τα Χριστούγεννα. Την ίδια ώρα, ο βρετανός πρωθυπουργός, δέχεται έντονες πιέσεις από τους Τόρις, που εξαγριωμένοι κάνουν λόγο για επιστολή ψήφου εμπιστοσύνης, ενώ δέκα υπουργοί του υπουργικού συμβουλίου, ανάμεσα τους και ο Ρίσι Σουνακ, ο Υπουργός Οικονομικών, δηλώνουν ενάντια σε οποιαδήποτε άλλο μέτρο.

Ο πρωθυπουργός, εξετάζει τρία  σενάρια συμπεριλαμβανομένων περιορισμούς στην ανάμειξη  νοικοκυριών  σε εσωτερικούς χώρους στην Αγγλία, απαγόρευση κυκλοφορίας σε παμπ και εστιατόρια ακόμα και άμεσο λοκνταουν  για την αντιμετώπιση της Όμικρον με  τις εκτιμήσεις της επιστημονικής ομάδας Sage που συμβουλεύει την  κυβέρνηση , η οποία  κάνει λόγο για 1000 θανάτους ημερησίως αν δεν επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα. Οι περιπτώσεις που συνδέονται με το νέο στέλεχος έχουν αυξηθεί κατά 72% σε μια εβδομάδα καταγράφοντας συνολικά 37.101 κρούσματα Όμικρον.

Ο Ντόμινικ Ράαμπ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβληθούν περισσότερα μέτρα αλλά πιστεύει ότι οι Βρετανοί θα περάσουν «πολύ καλύτερα Χριστούγεννα από πέρυσι» λόγω του συνολικού επιπέδου εμβολιασμού στην χώρα.

Τα στοιχεία σε σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού δείχνουν ότι περισσότερα από το 89%  των ατόμων ηλικίας 12 ετών και άνω στη Βρετανία έχουν κάνει την πρώτη τους δόση και περισσότερο από το 81% έχουν λάβει και τις δυο ενώ από το 48% έχει λάβει αναμνηστικά εμβόλια κατά του κορoνοϊού.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος