Με πυρηνικά απειλεί η Ρωσία και κατηγορεί τη Δύση για εκβιασμό – Παγκόσμια ανησυχία και παρέμβαση Μπάιντεν

Array

Η ρητορική και οι απειλές της Ρωσίας για χρήση πυρηνικών έχουν θορυβήσει τη Δύση, που επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει το ενδεχόμενο, παρά τις διαβεβαιώσεις του Πούτιν πως δεν πρόκειται να κάνει χρήση πυρηνικών δεν έπεισαν τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος διερωτήθηκε γιατί ο Ρώσος πρόεδρος μιλά διαρκώς για πυρηνικά. Μάλιστα, σύμφωνα με το Spiegel, πριν από περίπου έναν χρόνο είχαν υποκλαπεί ρωσικές συνομιλίες που μιλούσαν για πυρηνικό χτύπημα στο Βερολίνο και στρατιωτικές βάσεις στη Γερμανία.

Πάντως οι απειλές αυτές φαίνεται να γίνονται βάση για αστεία από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Μάλιστα η παύση του σε σχετικό ερώτημα προκάλεσε νευρικότητα ακόμη και στον δημοσιογράφο.

Στο αφήγημα της Ρωσίας πως ουδέποτε απείλησε με πυρηνικά και πως η Δύση επιδίδεται σε πυρηνικό εκβιασμό, απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος.
«Εάν δεν έχει καμία πρόθεση, γιατί εξακολουθεί να μιλά γι’ αυτό; Γιατί μιλά για τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τακτικό πυρηνικό όπλο;» διερωτήθηκε o Τζο Μπάιντεν.

Η «σημερινή Ρωσία δεν αφήνει περιθώρια για παλιά όνειρα» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Γερμανίας, αποκλείοντας την πιθανότητα βελτίωσης των σχέσεων της Ευρώπης με τη Ρωσία. «Έρχονται μπροστά μας δυσκολότερα και πιο σκληρά χρόνια. Τα περιθώρια ειρήνευσης έχουν εξαντληθεί», σημειώνει ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία εμφανίστηκε ως στόχος πυρηνικής επίθεσης σε συνομιλίες Ρώσων που υπεκλάπησαν στα τέλη του 2021 και τις δημοσιεύει το Spiegel… Μιλούσαν μάλιστα για πλήγματα στο Βερολίνο και σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Αναλυτές εκτιμούν ότι έγιναν εσκεμμένα με απώτερο στόχο τον εκφοβισμό της Δύσης και του Γερμανού Καγκελάριου…

Την ίδια ώρα, οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις συνεχίζουν τις ασκήσεις τους στη Λιθουανία, με τις χώρες της Βαλτικής να βρίσκονται σε συναγερμό για μια ενδεχόμενη επέκταση του πολέμου.

Κι ενώ η μάχη της Χερσώνας φαίνεται να πλησιάζει, ο Σεργκέι Σοϊγκού ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της επιστράτευσης των 300.000 Ρώσων εφέδρων. Περίπου 80.000 στρατιώτες έχουν ήδη μεταβεί στο μέτωπο, ενώ οι υπόλοιποι θα βρίσκονται σε στρατιωτικά κέντρα αναμένοντας την κλήση τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος