Με νόμο ίσα δικαιώματα για τους Πολωνούς που ζουν στην Ουκρανία

Οι Πολωνοί θα μπορούν πλέον νόμιμα να μείνουν στην Ουκρανία για ενάμιση χρόνο χωρίς ειδικές άδειες και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν οι Ουκρανοί πολίτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους.

Το κοινοβούλιο της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που εξισώνει τα δικαιώματα των Πολωνών πολιτών με αυτά που απολαμβάνουν οι πολίτες της Ουκρανίας, δήλωσε μέλος της Rada, δηλαδή του ουκρανικού κοινοβουλίου.

Βάσει αυτού του νόμου, οι Πολωνοί θα μπορούν να μείνουν νόμιμα στην Ουκρανία για ενάμιση χρόνο χωρίς ειδικές άδειες και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα και τις ελευθερίες που έχουν οι πολίτες της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, αναφέρει το RIA Novosti.

Συγκεκριμένα, θα μπορούν να εργαστούν χωρίς άδεια, να γίνουν φορολογικοί κάτοικοι, να λάβουν εκπαίδευση, να λάβουν ιατρική περίθαλψη και να αποκτήσουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ουκρανικά κοινωνικά προγράμματα.

Όπως είπε η Όλγα Σοβγειριά, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, στα μέσα Ιουλίου, Πολωνοί με προσόντα από τον τομέα της υγείας αναγνωρισμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούν να εργαστούν σε κρατικές κλινικές της Ουκρανίας.

Ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέϊ Ντούντα, δήλωσε προηγουμένως ότι αυτός ο νόμος εγκρίθηκε μετά από πρόταση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρει το RIA Novosti, μεταδίδει το Tanjug.

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Πηγή: ΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος