Με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαπλώνεται η Όμικρον στο Ηνωμενο Βασίλειο

Με ιλιγγιώδη ταχύτητα εξαπλώνεται η Όμικρον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αναμένεται να γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στο Λονδίνο εντός δυο ημερών.

Οι καθημερινές μολύνσεις από τον κορωνοιο υπολογίζονται σε περίπου 200.000, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας.

«Η Όμικρον αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των περιπτώσεων στην Αγγλία, έχουμε ήδη δει να αυξάνεται περισσότερο στο 44% στο Λονδίνο και αναμένουμε ότι θα γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή στην πρωτεύουσα τις επόμενες 48 ώρες » επισήμανε ο Σατζιντ Τζαβιντ.

Ανήσυχοι οι Βρετανοί, στο άκουσμα των εκκλήσεων Τζόνσον, για να αποτραπεί το παλιρροιακό κύμα» περιπτώσεων Όμικρον, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο είτε έκαναν την αναμνηστική δόση είτε έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν μέσα σε 24 ώρες.

Ωστόσο, από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τη χρήση των πιστοποιητικών εμβολιασμού σε μεγάλους χώρους συγκεντρώσεων . Όμως από τον Φεβρουάριο οι Βρετανοί θα χρειαστεί να έχουν κάνει την τρίτη δόση προκειμένου να εξασφαλίσουν το σχετικό διαβατήριο.

Σύμφωνα με τον βρετανικό τύπο, μεγάλη εξέγερση θα αντιμετωπίσει σήμερα ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο όπου ψηφίζονται τα νέα μέτρα με 100 Τόρις να αναμένεται να επαναστατήσουν, όμως οι νέοι περιορισμοί πρόκειται να εγκριθούν κατά πλειοψηφία  καθώς υποστηρίζονται από το Εργατικό Κόμμα.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου, Λονδίνο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος