Κωνσταντινούπολη, Ανταπόκριση: Αριάνα Φερεντίνου
Με τη σύλληψη 51 φοιτητών και άλλων 101 ατόμων εκτός πανεπιστημίου έληξε η έφοδος κατά τη διάρκεια της νύχτας εκατοντάδων Τούρκων αστυνομικών στην νότια πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης στο οποίο εδώ και ένα μήνα πραγματοποιούνταν διαδηλώσεις εναντίον του διορισμού από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν του Πρύτανη Μελίχ Μπουλού που πρόσκειται στο Κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).
Είναι χαρακτηριστικά τα βίντεο στο Twitter όπου κάτοικοι γύρω από το χώρο του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, διαμαρτύρονται από τα σπίτια τους χτυπώντας κουζινικά σκεύη.
#AşağıBakmayacağız #BogaziciDireniyor pic.twitter.com/AJZXtUthmP
— Boğaziçi Memories (@bounmemories) February 1, 2021
Χθες μετά τις 21.00 με την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, εκατοντάδες μέλη των ειδικών δυνάμεων ασφαλείας έκαναν έφοδο στην νότια πανεπιστημιούπολη και ζήτησαν από τους φοιτητές να διαλυθούν λέγοντάς τους ότι η διαμαρτυρία τους είναι παράνομη και βρίσκονται υπό τον κλοιό της αστυνομίας.
Şimdi serbest bırakılan öğrencilerden mesaj var!
Duyuyor musunuz bu çoğul haklının sesini?
Gözaltındaki diğer öğrenci arkadaşlarımızı ve usulsüz haksız tutuklanan 2 arkadaşımızı derhal serbest bırakın.YAŞASIN ÖĞRENCİ DAYANIŞMASI!#AşağıBakmayacağız#BundanSonrasıBizde pic.twitter.com/h648ILIXll
— Boğaziçi Öğrenci Meclisi (@bounmeclis) February 2, 2021
Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων οπλισμένοι είχαν συγκεντρωθεί στην είσοδο της πρυτανείας και χρησιμοποίησαν ρόπαλα κατά των φοιτητών.
#BoğaziçiÜniversitesi kampüsü polis ablukasında, 30'un üzerinde öğrenci gözaltında…
Kampüs içindeki özel güvenlik "ELİNDE ODUNLA" öğrenciye saldırıyor.#BoğaziçiSusmayacak #BundanSonrasıBizde https://t.co/D4O9DnAn5P
— Gürkan Özturan (@obefintlig) February 1, 2021
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μια ομάδα διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου, συμπεριλαμβανομένων μελών της σχολής και φοιτητών της Λέσχης ΛΟΑΚΤΕ, που είχαν αποκλείσει το κτίριο του πανεπιστημίου, ειδοποιήθηκαν από την ιδιωτική ασφάλεια του πανεπιστημίου να τερματίσουν τη διαμαρτυρία τους και να διαλυθούν. 159 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων 108 διαδηλωτών που δεν τερμάτισαν τη διαμαρτυρία τους παρά όλες τις προειδοποιήσεις, εμπόδισαν τους ανθρώπους που βρίσκονταν εντός του κτιρίου να βγουν από το κτίριο εμποδίζοντας και τον Πρύτανη και δεν σταμάτησαν τις ενέργειές τους παρά τις προειδοποιήσεις, συνελήφθησαν από την Επαρχιακή Διεύθυνση Ασφάλειας κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα.”
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος