«Μάχη» και στο Twitter μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου – Aντιπαράθεση για την καταμέτρηση των ψήφων

Η καταμέτρηση των ψήφων στην Τουρκία, βρίσκεται σε εξέλιξη με βασικούς αντιπάλους τον απερχόμενο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία επί δύο δεκαετίες και τον Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. 

Σε όλη τη διάρκεια της καταμέτρησης των ψήφων, οι δύο αντίπαλοι δεν σταμάτησαν να ανεβάζουν αναρτήσεις στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Twitter σχετικά με την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας αλλά και τα… δικά τους προγνωστικά.

«Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες»

Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου με το που έκλεισαν οι κάλπες, έκανε έκκληση στου υπεύθυνους αξιωματούχους να παραμείνουν στις θέσεις τους για την καταμέτρηση των ψήφων, αφού υπήρχαν φόβοι για νοθεία στην καταμέτρηση.

Έγραψε: «Θέλω να απευθύνω έκκληση στους ήρωές μας της δημοκρατίας. Μην εγκαταλείπετε ποτέ τις κάλπες, ό,τι κι αν γίνει, μέχρι να παραδοθεί η τελευταία υπογεγραμμένη έκθεση της κάλπης. Η πλήρης και σωστή εκδήλωση της βούλησης του λαού εξαρτάται από την αποφασιστικότητά σας. Θα δεις, θα αξίζει την κούρασή σου».

Ο Ερντογάν από την πλευρά του χαρακτήρισε την διαδικασία την ψηφοφορίας μια μεγάλη γιορτή και ζήτησε κι εκείνος από τους διαδίκους και τους συναδέλφους του να παραμείνουν στις κάλπες.

Έγραψε: «Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν με τη μορφή μιας μεγάλης γιορτής δημοκρατίας με ειρήνη και ησυχία είναι έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας μας.

Ενώ οι εκλογές διεξήχθησαν σε τόσο θετικό και δημοκρατικό κλίμα και η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται, η προσπάθεια να ανακοινωθούν βιαστικά αποτελέσματα σημαίνει σφετερισμός της εθνικής βούλησης.

Είμαστε ικανοποιημένοι που η εύνοια του έθνους μας αντικατοπτρίζεται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση ψήφων. Ζητώ από όλους τους διαδίκους και τους συναδέλφους μου να παραμείνουν στις κάλπες, ό,τι και να γίνει, μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Συγχαίρω όλους τους πολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε κάθε έναν από αυτούς».

Σε άλλο tweet ο Τούρκος Πρόεδρος αποκάλεσε τους ψηφοφόρους «συνταξιδιώτες» και τους είπε πως: «Η διαδικασία της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε με τρόπο που αρμόζει στη δημοκρατία μας, δόξα τω Θεώ.

Τώρα, όπως πάντα, ήρθε η ώρα να κρατηθούμε σφιχτά από τις κάλπες. Μέχρι να είναι οριστικά τα αποτελέσματα, συνεχίζουμε να προστατεύουμε τη βούληση του έθνους μας!»

«Είμαστε μπροστά»

Ο Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου σε ένα πιο… λακωνικό και αποφασιστικό tweet σχετικά με την πορεία των ποσοστών της ψηφοφορίας, δήλωσε πως «είμαστε μπροστά» και σε μια ακόμα ανάρτηση έγραψε: «Η μυθοπλασία, που ξεκίνησε με 60 τοις εκατό, έχει πλέον πέσει κάτω από το 50.

Οι παρατηρητές ψηφοδελτίων και τα στελέχη των εκλογικών επιτροπών δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, λαέ μου. Προειδοποιώ το YSK, πρέπει να παρέχετε εισαγωγή δεδομένων στις επαρχίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος