«Ματωμένη» 4η Ιουλίου στις ΗΠΑ: Δέκα νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε περιστατικά με πυροβολισμούς

Με κάθε λαμπρότητα γιορτάστηκε η 4η Ιουλίου, η σημαντικότερη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Δυστυχώς, οι εορτασμοί «αμαυρώθηκαν» απο αιματηρά περιστατικά σε πολλά σημεία της χώρας, που είχαν ως τραγικό απολογισμό δέκα νεκρούς και 38 τραυματίες.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Σόου πυροτεχνημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη, ολοκληρώνοντας με πανηγυρικό τρόπο τον εορτασμό της 4ης Ιουλίου.

Μοναδική ήταν η εικόνα του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, καθώς η νύχτα έγινε μέρα από τα 60 χιλιαδες πυροτεχνήματα που έλαμψαν στον ουρανό.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο στις 4 Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν τη «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από τη Μεγάλη Βρετανία το 1776, με σειρά εκδηλώσεων, στις οποίες κυριαρχούν τα πυροτεχνήματα και οι παντός είδους παρελάσεις.

Ωστόσο, οι εορτασμοί αμαυρώθηκαν απο αιματηρά περιστατικά σε πολλά σημεία της χώρας. Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 38 τραυματίστηκαν στη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη και το Φορτ Γουόρθ με αφορμή Γιορτής της Ανεξαρτησίας.

Οι Ηνωμενες Πολιτείες είναι αντιμέτωπες με μεγάλο αριθμό περιστατικών μαζικών πυροβολισμών και αύξηση της βίας με πυροβόλα όπλα.

Απο την αρχή της χρονιάς, έχουν καταγράφει 340 αιματηρα περιστατικά.

Επιμέλεια: Μαρία Κονταξή

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος