Μαρόκο: Το Πολεμικό Ναυτικό σταμάτησε 350 μετανάστες απο την Αφρική

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου αναχαίτισε σκάφη στα οποία επέβαιναν περισσότεροι από 350 μετανάστες, η πλειονότητα αυτών με καταγωγή από την υποσαχάρεια Αφρική, τις τελευταίες τρεις ημέρες, στ΄ανοιχτά των ακτών του Μαρόκου.

Η ακτοφυλακή που επιχειρεί στη Μεσόγειο και στον Ατλαντικό παρείχε βοήθεια, μεταξύ της 18ης και της 21ης Δεκεμβρίου, σε συνολικά 352 επίδοξους μετανάστες που κινδύνευαν μέσα σε σαπιοκάραβα.

Ανάμεσα στους μετανάστες αυτούς που επέβαιναν σε φουσκωτά σκάφη, καγιάκ ή τζετ σκι, ήταν 23 γυναίκες και εννέα ανήλικοι.

Οι άνθρωποι που διασώθηκαν έλαβαν τις πρώτες βοήθειες σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στα πλησιέστερα λιμάνια του Μαρόκου και παραδόθηκαν στη χωροφυλακή για τις συνήθεις διαδικασίες διατύπωσης.

Τη Δευτέρα, η μαροκινή αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε από τις αρχές της χρονιάς περισσότερους από 12.200 επίδοξους μετανάστες και εξάρθρωσε 150 δίκτυα διακινητών.

Οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο τις αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της παράτυπης μετανάστευσης και δεν αφορούν τις αναχαιτίσεις στη θάλασσα σκαφών μεταναστών που κατευθύνονταν στην Ισπανία, στις οποίες προχώρησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ισπανικού υπουργείου Εσωτερικών, 37.385 μετανάστες συνολικά, κυρίως από το Μαρόκο, έφθασαν δια θαλάσσης στην Ισπανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος