Μαρόκο: Στα 3,10 δισ. δολάρια ανέρχονται τα έσοδα από εξαγωγές ψαριών

Το Υπουργείο Γεωργίας και Αλιείας στο Μαρόκο επιβεβαίωσε ότι ο κλάδος της θαλάσσιας αλιείας πέτυχε κύκλο εργασιών εξαγωγών περίπου 31 δισεκατομμυρίων ντιρχάμ (περίπου 3,10 δισεκατομμύρια δολάρια) κατά το έτος 2023, με όγκο 847 χιλιάδες τόνους.

Η υφυπουργός στο αρμόδιο υπουργείο, Zakia Driouch, εξήγησε στη διάρκεια συνάντησης με τους επικεφαλής ομοσπονδιών και ενώσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της θαλάσσιας αλιείας, ότι οι εξαγωγές από αυτόν τον στρατηγικό τομέα αντιπροσωπεύουν το 7% των συνολικών εξαγωγών και 39% των εξαγωγών προϊόντων διατροφής.

Όπως επισήμανε στο Μαρόκο δραστηριοποιούνται 518 μονάδες για τη μετατροπή θαλάσσιων προϊόντων, οι οποίες περιλαμβάνουν κυρίως μονάδες κατάψυξης, κονσερβοποίησης και ημικονσερβοποίησης, εκτός από άλλες δραστηριότητες για την εκτίμηση των προϊόντων.

Με την ευκαιρία αυτή, η Driouch τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο τομέας μεταποίησης και εμπορίας προϊόντων θαλάσσιας αλιείας στο Μαρόκο και την εξέχουσα συμβολή του στην επισιτιστική ασφάλεια και την προώθηση ευκαιριών εργασίας στη χώρα. Επιπλέον αναφέρθηκε στις εξαιρετικές του επιδόσεις, ιδίως όσον αφορά στις επενδύσεις που έγιναν, και τη σημαντική συμβολή του στις εξαγωγές προϊόντων στον κλάδο της βιομηχανία τροφίμων.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Πηγή: lebanon24

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος