Μαρόκο – Μελίγια: Τρία χρόνια φυλακή για 13 παράτυπους μετανάστες για την πολύνεκρη απόπειρα εισβολής στον ισπανικό θύλακα

Array

Ακόμα πιο αυστηρές ποινές επέβαλε μαροκινό εφετείο σε 13 παράτυπους μετανάστες που καταδικάστηκαν για την απόπειρα εισβολής του περασμένου Ιουνίου στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, η οποία είχε εξελιχθεί σε αιματοχυσία.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) ο συνήγορος υπεράσπισης Μπαρέκ Μπουιρίγκ, το εφετείο του Ναντόρ (βορειοανατολικά) πρόσθεσε άλλους τρεις μήνες στην ποινή που τους είχε επιβληθεί πρωτόδικα, καταδικάζοντάς τους σε φυλάκιση τριών ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι 13 είχαν καταδικαστεί τον Αύγουστο σε φυλάκιση 30 μηνών για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακινητών, παράνομη είσοδο στο Μαρόκο, και βιαιοπραγία κατά των δυνάμεων ασφαλείας.

Πρόκειται για άτομα μεταξύ των περίπου 2.000 παράτυπων μεταναστών που τον Ιούνιο αποπειράθηκαν να εισέλθουν δια της βίας στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο Μαρόκο.

Τότε, στα αιματηρά επεισόδια που ξέσπασαν είχαν βρει τον θάνατο 23 μετανάστες, σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές.

Η Μαροκινή Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (AMDH) έκανε λόγο για 27 νεκρούς.

Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε «μαζική δολοφονία» την αιματηρή καταστολή και κατηγόρησε το Ραμπάτ και τη Μαδρίτη για απόπειρα συγκάλυψης της αλήθειας.

Πρόκειται για τον πιο θανατηφόρος απολογισμός που έχει καταγραφεί ποτέ στη διάρκεια των αναρίθμητων προσπαθειών μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική να εισέλθουν στους ισπανικούς θύλακες της Μελίγια και της Θέουτα, που αποτελούν τα μόνα χερσαία σύνορα της ΕΕ στην αφρικανική ήπειρο.

Δεκάδες παράτυποι μετανάστες που συνελήφθησαν στη διάρκεια των ταραχών του Ιουνίου έχουν καταδικαστεί έκτοτε σε φυλάκιση έως και τριών ετών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος