Μαρόκο: Έξι στα δέκα παιδιά εργάζονται σε επικίνδυνες δουλειές

Ανησυχικά είναι τα στοιχεία για την παιδική εργασία στο Μαρόκο. Προσεγγίζουν τις 127.000 τα παιδιά που εργάζονται στη χώρα, με 77.000 από αυτά να εργάζονται σε επικίνδυνες γι΄αυτά δουλειές.

Η Μαροκινή Αντιπροσωπεία Σχεδιασμού, ανέφερε ότι ο αριθμός των εργαζομένων παιδιών στο Μαρόκο μειώνεται, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2021, ο αριθμός των εργαζομένων παιδιών μειώθηκε κατά 14%.

Τα στοιχεία που αποκάλυψε ο εκπρόσωπος με την ευκαιρία της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Καταπολέμηση της Παιδικής Εργασίας» κατέδειξαν ότι τα περισσότερα παιδιά εργάζονται σε αγροτικές περιοχές και συχνά εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείου.

Σχολιάζοντας τους αριθμούς, ο Abdel Ali Al-Rami, επικεφαλής του Childhood Forum Association, προειδοποίησε ότι «το φαινόμενο της επικίνδυνης παιδικής εργασίας, αποτελεί απειλή για τη σωματική και ψυχολογική ασφάλεια των ανηλίκων, που υφίστανται εκμετάλλευση για την επιδίωξη κέρδους με το χαμηλότερο κόστος»

Όσον αφορά τους λόγους έξαρσης του φαινομένου, ο Al-Rami τόνισε ότι «η φτώχεια συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στο να βγαίνουν τα παιδιά στο μεροκάματο, καθώς μερικές μαροκινές οικογένειες που ζουν σε χωριά, στέλνουν τα ανήλικα παιδιά τους σε πόλεις, για να εργαστούν σε εργοστάσια ή εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες. μαγαζιά, καφετέριες και άλλες σκληρές δουλειές.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος