Μαρκ Σίχαν: Ο κιθαρίστας και συνιδρυτής των Script πέθανε σε ηλικία 46 ετών

«Ο πολύ αγαπημένος σύζυγος, πατέρας, αδελφός, σύντροφος και φίλος του συγκροτήματοςΜαρκ Σίχαν πέθανε στο νοσοκομείο μετά από μια σύντομη ασθένεια», έγραψε η οικογένια στο Twitter.

Ο Σίχαν συνίδρυσε το συγκρότημα στο Δουβλίνο το 2001 με τον ντράμερ Glen Power και τον τραγουδιστή Danny O’Donoghue. Το συγκρότημα βρέθηκε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ άλμπουμ.

Οι Script ιδρύθηκαν στο Δουβλίνο το 2001 με τον Σίχαν στην κιθάρα, τον παιδικό του φίλο Danny O’Donoghue ως τραγουδιστή και τον Glen Power στα ντραμς.

Ο Σίχαν και ο O’Donoghue, που γνωρίζονταν από την ηλικία των 13, είχαν αρχικά φύγει από το Δουβλίνο για το Λος Άντζελες για να ακολουθήσουν καριέρα στη μουσική.

Ενώ βρίσκονταν στις ΗΠΑ, το ζευγάρι εργάστηκε στη σύνθεση τραγουδιών και την παραγωγή, πριν επιστρέψουν στην Ιρλανδία.

Το πρώτο τους άλμπουμ, με το όνομα The Script, έφτασε στο νούμερο ένα τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στην Ιρλανδία το 2008, με το ντεμπούτο σινγκλ We Cry να βρίσκεται στη 15η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το επόμενο άλμπουμ του συγκροτήματος, Science and Faith, κυκλοφόρησε το 2010 και χτύπησε επίσης το νούμερο ένα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Το άλμπουμ με το όνομα #3, που κυκλοφόρησε το 2012, ήταν επίσης στην κορυφή των charts στην Ιρλανδία και έφτασε στο νούμερο 2 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολούθησαν άλλα τρία άλμπουμ, το No Sound Without Silence, το Freedom Child και το Sunsets & Full Moons, τα οποία έφτασαν στο νούμερο ένα στα charts των άλμπουμ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος