Μαριούπολη – Ουκρανικές πηγές: Εγκλωβισμένοι 130.000 άμαχοι – Ελεύθερη η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού

Τα μέλη ομάδας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), τα οποία κρατήθηκαν σε ζώνη που ελέγχουν οι ρωσικές δυνάμεις κοντά στην Μαριούπολη, στη νότια Ουκρανία, αφέθηκαν ελεύθερα στη διάρκεια της νύχτας.

Η ομάδα, η οποία συνελήφθη στη Μάνχους, πόλη που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μαριούπολης, «επικεντρώνεται εφεξής στη συνέχιση των ανθρωπιστικών επιχειρήσεων απομάκρυνσης αμάχων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

«Έπειτα από διαπραγματεύσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι στη διάρκεια της νύχτας και εστάλησαν στην Ζαπορίζια», είχε προηγουμένως ανακοινώσει η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βερεστσούκ.

Η ομάδα αυτή του Ερυθρού Σταυρού προσπαθεί από την Παρασκευή να φτάσει στην Μαριούπολη –την μεγάλη, στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι στον ουκρανικό νότο, που πολιορκείται και βομβαρδίζεται για εβδομάδες από τον ρωσικό στρατό– για να διευκολύνει την απομάκρυνση των αμάχων που θέλουν να φύγουν ή που μπορούν να το κάνουν.

Ρώσοι και Ουκρανοί αλληλοκατηγορούνται για την παράταση των δεινών που υφίστανται οι περίπου 130.000 εγκλωβισμένοι της Μαριούπολης με το «90%» της πόλης να έχει καταστραφεί και το «40%», να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος