Μαρίν Λεπέν στην Corriere della Sera: Η ΕΕ δεν μπορεί να επιβάλλει μετανάστες σε λαούς που δεν τους θέλουν – Υποκριτική η στάση της Γαλλίας

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera δημοσιεύει σήμερα συνέντευξη στην ηγέτιδα της Γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας με επίκεντρο το μεταναστευτικό.

Υποκριτική η στάση της Γαλλικής Κυβέρνησης”
Η Λεπέν τόνισε πως οι κατηγορίες της Γαλλικής Κυβέρνησης κατά της Ιταλίας “είναι βαθιά άδικες και αποκαλύπτουν απόρριψη της Δημοκρατίας” και τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Ιταλικής Κυβέρνησης, η οποία “απλώς σέβεται τη βούληση του ιταλικού λαού”. Αντίθετα, όσον αφορά τη στάση της Γαλλικής Κυβέρνησης, η Λεπέν τόνισε πως τη βρίσκει “υποκριτική, επειδή επικαλείται ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά το 2018 το πλοίο Aquarius δεν έγινε δεκτό από τη Γαλλία και αναγκάστηκε να πλεύσει προς τη Βαλένθια”.

“Οι ΜΚΟ συνεργούς των διακινητών”
Η Γαλλίδα πολιτικός στράφηκε ανοιχτά κατά των ΜΚΟ, τις οποίες αποκάλεσε “συνεργούς των διακινητών”. Μάλιστα αναρωτήθηκε γιατί οι μετανάστες δεν αποβιβάζονται στα λιμάνια της Αλγερίας ή της Τυνησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά “είναι τα λιμάνια της Τυνησίας ασφαλή για τους τουρίστες και όχι για το Ocean Viking;” και τόνισε πως “η αλήθεια είναι ότι η Γαλλική Κυβέρνηση είναι υπέρ της μετανάστευσης και δεν θέλει να το πει”.

Παραμένοντας στις ΜΚΟ, η Λεπέν σημείωσε πως “η ζημιά που προκαλούν δεν αφορά τόσο τον αριθμό των μεταναστών που μεταφέρουν, όσο τη δημοσιότητα που δίνεται στις διελεύσεις, σαν να λένε “προχωρήστε και πάρτε τη θαλάσσια διαδρομή, θα είμαστε εκεί για να σας σώσουμε” “ την οποία αποκάλεσε “ανεύθυνη στάση που ενθαρρύνει πολύ επικίνδυνες μετακινήσεις”. Μάλιστα η Λεπέν εκφράστηκε “υπέρ μιας αποτρεπτικής πολιτικής, διότι οι Ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν σε όσους έρχονται”.

Η Γαλλίδα πολιτικός κατέκρινε επίσης την πορεία των διμερών συμφωνιών με τις χώρες της νότιας ακτής της Μεσογείου που επέλεξε η Ιταλική Κυβέρνηση, λέγοντας πως “είναι απαράδεκτο το γεγονός πως δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, το οποίο τις υποχρεώνει να ανακτούν τους συμπολίτες τους όταν έχουν μεταναστεύσει παράνομα”.
Μάλιστα, φέροντας για παράδειγμα το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Γαλλία με την Αλγερία, η Λεπέν προτείνει “να μην χορηγηθούν πλέον βίζες σε Αλγερινούς, συμπεριλαμβανομένων των ηγετών τους, και να εμποδίζουμε τα εμβάσματα των Αλγερινών της Γαλλίας προς τις οικογένειές τους στην Αλγερία”.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιβάλλει μετανάστες σε λαούς που δεν τους θέλουν”
Όταν η συνέντευξη αναφέρθηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η Λεπέν τόνισε πως “δεν υπάρχει καμία ασυνέπεια στο γεγονός ότι κάθε χώρα σκέφτεται πρώτα το δικό της συμφέρον” και μάλιστα υπογράμμισε πως “η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να επιβάλλει μετανάστες σε λαούς που δεν τους θέλουν”.

Σε αυτό το σημείο η Γαλλίδα πολιτικός τόνισε επίσης πως “το θέμα δεν είναι η επανακατανομή των μεταναστών που φτάνουν. Ο στόχος πρέπει να είναι να μην τους αφήσουμε να έρθουν, ξεκινώντας με την αποθάρρυνση των ΜΚΟ”.

Τέλος, η Μαρίν Λεπέν μίλησε για την εξέλιξη της κρίσης μεταξύ Γαλλίας και Ιταλίας, λέγοντας πως “ο πρόεδρος Μακρόν λέει ένα πράγμα τη μια μέρα και την επόμενη μέρα είναι έτοιμος να πει κάτι άλλο” και πως ο ίδιος “έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις από την Αριστερά για την άμεση συνάντηση με τη Meloni στη Ρώμη, και θέλει να επανορθώσει”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος