Μ. Τζανγκουρτζή – Κραυγή αγωνίας από την Μαριούπολη: Εκκενώστε μας, πέντε ημέρες είμαστε σε υπόγειο – Μάχες παντού (video)

«Εκκενώστε μας, είμαστε ‘Ελληνες.’Εχω δύο παιδιά, κορίτσι τριών ετών και αγόρι 9 ετών. Φοβάμαι πολύ, μας βομβαρδίζουν πέντε ημέρες. Είμαστε στο υπόγειο του σπιτιού μας. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι χρειαζόμαστε βοήθεια». Με φωνή που έσπαγε από το κλάμα η Μαρία Τζανκουρτζή, περιγράφει «μάχες παντού και μάλιστα μιλάει για βομβαρδισμό ελληνόφωνου σχολείου με θύματα παιδιά».

«Η μητέρα μου είναι διευθύντρια του Ελληνόφωνου κυριακάτικου σχολείου Μαριούπολης, ο πατέρας μου είναι μουσικός κι εγώ 14 χρόνια διδάσκω ελληνικά κάθε Κυριακή. Ο σύζυγος μου διδάσκει ελληνικούς χορούς και τώρα είμαστε όλοι εδώ στο σπίτι και μας βομβαρδίζουν», είπε στην εκπομπή «Συνδέσεις», με δυσκολίες στην τηλεφωνική σύνδεση.

Οι άνθρωποι δεν έχουν τρόφιμα, δεν μπορούμε να βγούμε έξω, δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε νερό ούτε ψωμί. Είμαστε ‘Ελληνες από τον Πόντο, η γιαγιά μου κατάγεται από την Τραπεζούντα. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη, ήταν τα λόγια της κυρίας Τζανκουρτζή που χάθηκε από την τηλεφωνική σύνδεση πριν εξακριβωθεί εάν αναφερόταν στο σχολείο της Σαρτανάπολης μιλώντας για θύματα από βομβαρδισμούς.

Πηγή: ΕΡΤ – Εκπομπή «Συνδέσεις»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος