Μάουι: Εξακολουθούν να αγνοούνται 850 άνθρωποι μετά τις πυρκαγιές

Περίπου 850 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στο Μάουι, δήλωσε ο δήμαρχος της κομητείας Ρίτσαρντ Μπίσεν.

Περισσότεροι από 1.200 άνθρωποι που ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων έχουν βρεθεί ασφαλείς, δήλωσε ο κ. Μπίσεν τη Δευτέρα 21/8, προειδοποιώντας ότι οι αριθμοί αναμένεται να κυμανθούν.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι 114 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος της ιστορικής πόλης Λαχάινα του Μάουι και θεωρούνται πλέον η χειρότερη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας της Χαβάης.

«Οι ζωές μας έχουν αλλάξει για πάντα και τα πράγματα δεν θα είναι πια τα ίδια», δήλωσε ο κ. Μπίσεν σε ένα βίντεο ενημέρωσης που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Αυτό που θα είναι το ίδιο είναι ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε ο ένας τον άλλον καθώς θρηνούμε και το περνάμε αυτό μαζί».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, μέχρι σήμερα, έχουν ταυτοποιηθεί 27 νεκροί, ενώ 11 οικογένειες έχουν ειδοποιηθεί. Οι ειδικοί, πάντως δήλωσαν στο BBC ότι τόσο η εύρεση όσο και η ταυτοποίηση των θυμάτων μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της καταστροφής αλλά και της πιθανής κατάστασης των θυμάτων.

Ο κ. Μπάιντεν αναμένεται να ταξιδέψει τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τα θύματα των πυρκαγιών, την ίδια στιγμή που δέχεται πυρά από τους Ρεπουμπλικάνους, σύμφωνα με τους οποίους δεν έχει κάνει αρκετά για να αντιμετωπίσει την καταστροφή.

Πηγή: BBC

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος