Μαντλίν ΜακΚαν: Οι Γερμανοί εισαγγελείς βέβαιοι για τον δολοφόνο – Η Σκότλαντ Γιάρντ συνεχίζει την έρευνα

Oι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας  επιμένουν ότι γνωρίζουν ποιος απήγαγε και σκότωσε σε ηλικία τριών ετών την Μαντλίν ΜακΚάν και ήδη κατονομάζουν τον παιδόφιλο και βιαστή Κρίστιαν Μπρίκνερ, που ήδη βρίσκεται στη φυλακή. Παραδέχονται ωστόσο ότι έχουν μόνον έμμεσες αποδείξεις πως το παιδί δολοφονήθηκε, ισχυρισμό που αμφισβητεί η Μητροπολιτική Αστυνομία της Βρετανίας.

«Δεν έχουμε αποδεικτικά στοιχεία και DNA, όμως, έχουμε άλλες αποδείξεις. Και αυτές οι αποδείξεις δεν οδηγούν σε κανένα άλλο συμπέρασμα. Δεν είμαι σε θέση να σας πω επί ποίας βάσης θεωρούμε πως είναι νεκρή. Όμως, για εμάς δεν υπάρχει άλλη πιθανότητα. Δεν υπάρχει ελπίδα να είναι ζωντανή» αναφέρει σε επιστολή του προς τους ΜΑκΚαν ο επικεφαλής εισαγγελέας, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail.

«Πρόκειται για έμμεσες αποδείξεις – δεν έχουμε επιστημονικές. Αν είχαμε ένα βίντεο της ενέργειας ή μια φωτογραφία της Μαντλίν με τον Μπρίκνερ, δεν θα χρειαζόταν να κάνουμε δημόσια έκκληση για πληροφορίες. Όμως, έχουμε μόνο έμμεσες αποδείξεις» προσθέτει ο επικεφαλής εισαγγελέας.

Ο 44χρονος Γερμανός  απορρίπτει κάθε εμπλοκή του στην εξαφάνιση, αρνούμενος να μιλήσει στην αστυνομία.

Tο γεγονός ότι o ύποπτος εκτίει ποινή για άλλο αδίκημα, «ασκεί λιγότερη πίεση», λενε Γερμανοί εισαγγελείς.

«Είναι τώρα εφικτό να ασκήσουμε δίωξη. Έχουμε τα στοιχεία αυτά για να το κάνουμε. Ωστόσο, δεν αρκεί να του ασκήσουμε δίωξη, αλλά να το κάνουμε με τα καλύτερα δυνατά αποδεικτικά στοιχεία» αναφέρει ο εισαγγελέας Βόλτερ, και προσθέτει: «Όταν έχουμε ακόμη ερωτήματα, θα ήταν βλακώδες να ασκήσουμε κατηγορίες αντί να περιμένουμε για απαντήσεις που θα ενισχύσουν τη θέση μας».

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ ζούσε στο τροχόσπιτό του κοντά στην Πράια ντα Λους της Πορτογαλίας όταν εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚαν, το 2007. Οι Αρχές ήρθαν για πρώτη φορά στα ίχνη του το 2017, ωστόσο δεν τον είχαν κατονομάσει ως ύποπτο μέχρι τον περασμένο Ιούνιο.

Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις φέρεται να δείχνουν πως ο Κρίστιαν Μπρίκνερ έλαβε τηλεφώνημα κοντά στο ξενοδοχείο όπου είχαν καταλύσει οι ΜακΚάν, περίπου μία ώρα προτού εξαφανιστεί η μικρή Μαντλίν.

Το χρονικό

  • Η Madeleine McCann, γνωστή ως Maddie, εξαφανίστηκε από διαμέρισμα διακοπών στην Πορτογαλία Praia da Luz στις 3 Μαΐου 2007.
  • Εκείνη και τα δίδυμα αδέρφια της είχαν μείνει για ύπνο στο διαμέρισμα, ενώ οι γονείς δειπνούσαν σε εστιατόριο 55 μέτρα (180 πόδια) μακριά.
  • Η μητέρα ανακάλυψε ότι έλειπε το κοριτσάκι, στις 10 το βράδυ.
  • Οι πορτογαλικές αρχές έκλεισαν τις έρευνές τους τον Ιούλιο του 2008, αλλά οι γονείς της Maddie συνέχισαν με ιδιωτικούς ντετέκτιβ.
  • Η Scotland Yard ξεκίνησε  την έρευνα  «Operation Grange» το 2011 και οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος